Реклама / Ads
2| 2175 |23.07.2024 НОВИНИ

ISW: Кремъл все повече преследва гласовете срещу неговата война в Украйна

.
Русия предприема стъпки за кодифициране на термини, разширяващи официалното определение за екстремизъм, като част от продължаващите усилия за наказателно преследване и затихване на вътрешната опозиция срещу Кремъл и неговата война в Украйна. Това се посочва в анализа на Института за изследване на войната (ISW).
 

Новата стратегия определя "русофобията" като "проява на омраза, враждебност или враждебно отношение към гражданите на Русия, руския език и култура" чрез "агресивни нагласи и действия" от страна на "отделни представители и политически сили, както и дискриминационни действия от страна на властите на недружелюбни на Русия държави".





В новата стратегия "ксенофобията" се определя като "проява на омраза, враждебност или нетърпимост към определени социални групи и общуване на хора", а "радикализмът" - като "придържане към идеология на насилието, характеризираща се с желание за решителна и радикална промяна на основите на конституционната система на Руската федерация [и] нарушаване на единството и териториалната цялост на Руската федерация".

 

Тези дефиниции, особено разпоредбата, определяща подкрепата за промяна на руската конституция като "радикализъм", целят информационно да свържат и дори да определят противопоставянето на настоящите действия и структура на руското правителство като етническа нетърпимост към руснаците, които не подкрепят политиката на Кремъл и войната в Украйна, омраза към руската култура и история и подкрепа на "недружелюбни" за Русия държави в съзнанието на руснаците.

 

Кремъл също така вероятно се стреми да използва тези определения и последващите съдебни преследвания, за да си осигури благоразположението на руските ултранационалисти, тъй като напоследък Кремъл се бори с незаконната миграция в условията на етническо напрежение под прикритието на борбата с екстремизма.





Служители на Курска област назначиха критичния руски военен блогър Роман Алехин на съветническа длъжност в регионалното правителство, вероятно като част от по-широките усилия на Кремъл да успокои критичните коментатори, като им предостави определени отстъпки по отношение на репутацията в замяна на тяхната по-голяма информационна лоялност.

 

На 22 юли украинските сили нанесоха удари с безпилотни самолети по руска петролна инфраструктура в Краснодарския край и военновъздушна база в Ростовска област.

 

Грузинските власти съобщават, че са обявили за издирване около 300 грузински граждани, които са служили като доброволци в Грузинския легион заедно с украинските сили.

 

Наскоро руските сили напреднаха край Вовчанск, Сиверск, Торецк и град Донецк.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 2188 |23.07.2024 Главчев отговаря на въпроси: Няма да сменя Калин Стоянов, Радев не може да спре Ненчев за Украйна /видео/ . 0| 2163 |23.07.2024 Киев: Окупаторите причиниха тази нощ щети на критична инфраструктура в Сумска област . 1| 2208 |23.07.2024 Пентагонът: Русия и Китай се стремят все повече да си сътрудничат в Арктическия регион . 0| 2151 |23.07.2024 Няма активни пожари на територията на страната към момента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads