Реклама / Ads
5| 2242 |19.07.2024 НОВИНИ

ISW: Украйна е ударила база на руската брегова охрана в окупирания Крим

.
Украинските сили са нанесли удар по база на руската брегова охрана в окупирания Крим през нощта на 17 срещу 18 юли. Това се казва в дневния анализ на Института за изследване на войната (ISW).
 

На 18 юли украинското издание Suspilne съобщи, че източници от украинските правоохранителни органи са заявили, че през нощта на 17 срещу 18 юли Службата за сигурност на Украйна (СБУ) е нанесла морски и въздушен удар с дрон по време на руско военно учение в база на руската брегова охрана край окупираното езеро Донузлав в Крим и е повредила и обезвредила щаб с контролен пункт, склад с боеприпаси и оборудване, електрическа подстанция, технически съоръжения и руски огневи позиции.





Наскоро руските сили напреднаха незначително по линията Купянск-Сватово-Кремина и край градовете Харков, Торецк, Авдеевка и Хуляйполе.

 

Руските официални лица продължават да полагат усилия за разширяване на капацитета за обучение на руските въоръжени сили и за решаване на проблемите с формирането на силите.

 

Европейските държави продължават да демонстрират своята ангажираност към Украйна и единство пред лицето на руската агресия.

 
На 17 юли Росгвардия направи безпрецедентно предложение да предостави на ръководството на Руската централна банка правото да носи автоматично оръжие и пистолети.

 

Представители на Кремъл продължават да разширяват географския обхват на предложената от Русия алтернативна "евразийска архитектура за сигурност".

 
На пресконференция в ООН на 17 юли руският външен министър Сергей Лавров заяви, че Русия и Китайската народна република (КНР) се застъпват в рамките на Шанхайската организация за сътрудничество (ШОС), Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН) и Съвета за сътрудничество в Персийския залив (икономически съюз, включващ Бахрейн, Кувейт, Оман, Катар, Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства) за създаването на евразийска архитектура за сигурност.

 
На 14 юни руският президент Владимир Путин предложи създаването на алтернативна евразийска система за сигурност с подкрепата на президента на КНР Си Дзинпин. Неотдавна Путин изрично подчерта, че Русия е готова да обсъжда въпроси на евразийската сигурност с ШОС и че иска да развива диалог с АСЕАН.

Путин определи Виетнам - страна, която обикновено не се включва в политическите концепции за Евразия - като част от предложената от него евразийска система за сигурност.







Съветът за сътрудничество в Персийския залив се състои от Бахрейн, Кувейт, Оман, Катар, Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства; и изглежда, че Русия разглежда държавите от Персийския залив като потенциални членове на предвидената от нея "евразийска" система.

 
САЩ продължават да полагат усилия за изграждане на партньорство с Армения, което предизвиква критични реакции от страна на служители на Кремъл.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2182 |19.07.2024 Пожарът в Харманли мина през овцеферма с 200 животни. Какво се случва с пожарите у нас? . 0| 2247 |19.07.2024 Остава горещо, ще прониква малко по-хладен въздух . 2| 2566 |18.07.2024 Проверяват дали пожарникарите са реагирали адекватно . 0| 2333 |18.07.2024 Двама огнеборци са пострадали при пожара край Харманли

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads