Реклама / Ads
0| 3541 |27.02.2022 НОВИНИ

За ИТН е несериозно да се иска оставката на Стефан Янев

.
Димитър Гърдев
От партия ”Има такъв народ” (ИТН) не искат оставката на министъра на отбраната Стефан Янев заради войната в Украйна. В такава обстановка това е несериозно. Това заяви международният секретар на партията Димитър Гърдев пред Нова нюз.
 

Според него амбициите на руския президент Владимир Путин се простират извън Украйна, той иска нов световен ред, нова архитектура на сигурността, в която Русия да има определяща роля.


По думите му агресията на Путин е била провокирана от възможността Украйна да влезе в НАТО и да бъдат разположени оръжия съвсем до границата на Русия. Освен това президентът на Руската федерация е трябвало да направи този ход, за да запази мястото си в политиката. В такава застрашителна обстановка е напълно разумно плановете на НАТО за защита на членките да се активират, отбеляза Димитър Гърдев.


Депутатът от "Продължаваме промяната " Настимир Ананиев не знаел, че се иска оставката на Стефан Янев. "Ние подкрепяме всички наши министри, включително Стефан Янев. Важното е, че взехме обща декларация за конфликта между Русия и Украйна", каза Ананиев.


Той обясни, че управляващата коалиция има детайлно коалиционно споразумение, знаят се всички министри от коя политическа сила са. Стефан Янев е предложен от "Продължаваме промяната". Ние трябва да покажем една консолидация, държавническо мислене в такива кризи. Не съм чул някой от коалиционните партньори да му е искал оставката (на Стефан Янев - б.р.), каза още Ананиев.


Според него искането на оставка от коалиционен партньор би разтърсило обединеното управление. Настимир Ананиев не е изненадан от декларацията на БСП във връзка с нахлуването на Русия в Украйна. За него от цяла България е даден категоричен знак, че осъждаме тази агресия.


"Може да се очаква бежанска вълна, ние трябва да осигурим възможност на нашите хора в Украйна да дойдат у нас и ако искат да се заселят тук", каза още Настимир Ананиев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3171 |26.02.2022 Спешни мерки за бизнеса заради войната в Украйна, поискаха работодатели у нас . 0| 3086 |25.02.2022 Симеон Гаспаров: Война, която лидерите в Кремъл искат, но не и хората на Русия . 2| 2988 |24.02.2022 Всеки, който иска, може да се сдобие с оръжие, твърди Зеленски . 0| 2752 |24.02.2022 Петков: Около 120 българи вече са поискали официално убежище. Има три пункта за настаняване

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads