Реклама / Ads
13| 2722 |04.05.2023 НОВИНИ

ИТН няма да робува на щампи и ще подкрепи “всяка добра идея”

.
“Има такъв народ” ще подкрепят всяка добра идея, без да робуват на “идеологически щампи”. Това заяви лидерът на парламентарната група Тошко Йорданов в началото на срещата с ГЕРБ.
 

Преди медиите да бъдат помолени да напуснат, Тошко Йорданов заяви, че се надява на конструктивен диалог, а не на идеологически обременен такъв.

 

ИТН са третата партия, с която ГЕРБ разговарят днес. По-рано Борисовата формация се срещна с представители на БСП и ДПС. 

 

Десислава Атанасова подчерта, че това е първият разговор, който ГЕРБ и ИТН провеждат по повод излъчване на правителство в рамките на 49-ото НС, а и изобщо. Атанасова акцентира върху няколко приоритета - влизане в еврозоната и Шенген, както и усвояване на средствата по Плана за възстановяване и устойчивост. 

 

Йорданов повтори, че още преди изборите са обещали на избирателите си “да подхождат конструктивно”. Той подчерта, че ИТН са дясно ориентирана партия и обяви, че финансовото положение в държавата е изключително лошо заради работата на Асен Василев като финансов министър.

 

Критиките към Асен Василев се чуха и от ГЕРБ. Един от лидерите на ПП бе предложен за финансов министър в проектокабинета “Денков”, представен преди няколко дни. В напоителна пресконференция от ГЕРБ обясниха, че проблемът им с представения от ПП-ДБ състав на правителство не е на инат, а става въпрос за “остро противоречие” между бюджета и предлаганите политики.

 

Тошко Йорданов се извини, че ИТН не са успели да спрат тази бюджетна политика “по-рано”, докато са били част от четворната коалиция заедно с ПП, ДБ и БСП. 

Зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев каза, че споделя оценката на Тошко Йорданов за финансите.

 

"Такъв дефицит не сме виждали, а той спира пътя ни към еврозоната", заяви той. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 4238 |04.05.2023 ГЕРБ-СДС към БСП: Няма как сами да носим отговорност с правителство на малцинството . 3| 2612 |04.05.2023 Няма екипи за психологическа помощ при кризи в сръбските училища. Знаят ли как да действат в България? . 1| 2777 |04.05.2023 Министър Зарков: За българско гражданство няма нужда от посредници . 25| 4998 |04.05.2023 Борисов с ново старо 20: Няма да правим коалиция с БСП, ДПС и ИТН, а правителство с личности

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads