Реклама / Ads
54| 28185 |24.08.2021 НОВИНИ

ИТН пред Фрог: След Ива Митева за премиер може да пробват и със Снежанка. Няма да преговаряме за кабинет

.
Част от ръководството на ИТН
ИТН няма да преговаря за кабинет с третия мандат. Това заявиха пред Фрог нюз хора от партията. „Каквото сме обещали, ще го спазим. Предложението Ива Митева да е премиер го приемаме като фитил. Пробват се дали номерът ще мине. Със същия успех може да поискат Снежанка и седемте джуджета“, уточниха от партията на Слави Трифонов.
 

Те допълниха, че никакви  разговори до този момент не са водени в тази посока - нито с ДБ, нито с ИБГНИ . „Държим на думата си“, обясниха от ИТН . Припомняме ви, че преди ден съпредседателят  на ДБ  Атанас Атанасов заяви, че шефът на парламента Ива Митева би била добро предложение за министър-председател. Днес същия рефрен публично  повтори и адв. Николай Хаджигенов  от ИБГНИ, което навежда на мисълта за добре съгласувани действия.

 

От ИТН  приемат подобни изказвания като сиренцето  в капана, на което трябва да се хване мишката. До петък ще стане ясно на коя политическа сила ще се падне третия и последен шанс за съставяне на кабинет. Изборът ще е на президента Румен Радев.  Очакванията са разнопосочни  – основно БСП  и ИБНИ .  И двете партии са убедени, че ако не привлекат ИТН  на масата за преговори, директно се отива на избори.

 

Преди няколко дни Слави Трифонов написа във Фейсбук: " Ние не получихме тяхната подкрепа и нашите жестове не бяха разбрани и бяха отхвърлени. У нашите евентуални партньори имаше, забележете - “усещането”, че в нашето предложение се вижда “дългата ръка на ДПС”. Сега при евентуален трети мандат, даден от президента на тях, тяхното “усещане за дългата ръка на ДПС” изчезна и те очакват нашата подкрепа. Магия. Явно в българската политика “дългите ръце” и “късите крака” се появяват и изчезват според “усещанията” на политиците. Като казвам “къси крака”, имам предвид българската поговорка, че “на лъжата краката са къси”.
Освен това и всички останали партии заявиха, че няма да подкрепят правителство на “Има такъв народ”, което означава, че “Има такъв народ” със своите 65 депутати вече е в опозиция. А останалите партии със своите 175 депутати вече са управляващи. Как ще се договарят те помежду си, вече е тяхна работа".

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 36103 |24.08.2021 Депутатите предлагат: Пенсионерите с най-ниски пенсии ще получават и социална добавка . 15| 3794 |24.08.2021 Шефът на БНБ: Неспазването на санкциите на САЩ може да има тежки последствия за банковата ни система . 0| 3748 |24.08.2021 COVID мерки ще се предприемат на регионално ниво за областите в червената зона . 24| 7682 |24.08.2021 Предупредиха за появата на супервирус – COVID-22

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads