Реклама / Ads
1| 4200 |10.11.2023 НОВИНИ

ЮИДП представи ловни трофеи от благороден елен на IX Изложение в ДЛС Воден-Ири Хисар

.
„Югоизточно държавно предприятие“ ДП гр. Сливен взе участие с ловни трофеи от благороден елен на провелото се традиционно изложение в ТП „Държавно ловно стопанство Воден- Ири Хисар“.
 

Сред официалните гости бяха зам.-министърът на Министерство на земеделието и храните – инж. Мирослав Маринов, директорът на ИАГ – инж. Стоян Тошев и проф. Нино Нинов. Директорът на ЮИДП инж. Димчо Радев също посети изложението, заедно с други директори на държавни предприятия, горски и ловни стопанства, представители на ЛТУ, ловни деятели и други.

 

ЮИДП представи 9 трофея, добити през настоящия ловен сезон на територията на ловните стопанства Ропотамо, Несебър и Мазалат. От тях 3 са отличени със златен медал, 1 - със сребърен и 3 - с бронзов медал.

 


.

 

Посетителите имаха възможност да видят и трите най-добри трофея от вида в България, отстреляни през сезона.

 

На събитието бяха представени 76 трофея от общо 175 такива, включени в Каталог на добитите трофеи от благороден елен, издаден от СЦДП-Габрово. Повечето от участващите трофеи са отличени с медали по системата на Международния съвет по лова и опазване на дивеча (CIC). От анализа на включените в каталога трофеи става ясно, че 65 от тях са с точки над 210 и отличени с медал злато, още толкова със сребро и 30 с бронз.

 


.

 

Присъствалите на изложението ловни специалисти от ЮИДП споделят, че състоянието на трофея и годините, на които той е изваден, показват усилията и времето, които ловният стопанин е вложил в работата си. На подобни събития всеки може да почерпи от опита скрит зад добрите трофеи и да си даде сметка дали и къде може да подобри работата си по селекция, полова и възрастова структура, както и във всички други ловностопански дейности.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2776 |10.11.2023 Булгаргаз“ с нов милионен иск срещу ТЕЦ-а на Доган . 32| 4434 |10.11.2023 Любомир Аламанов: Ако Васил Терзиев успее да изговори ДС темата, може да стане истински политик . 8| 4226 |10.11.2023 Полските опизиционери подписаха коалиционно споразумение, Туск на крачка от премиерския стол . 9| 4205 |10.11.2023 Делян Добрев внесе ново предложение за прекратяване дерогацията на „Лукойл“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads