Реклама / Ads
1| 3031 |16.01.2023 НОВИНИ

Юрий Асланов: БСП няма да стигнат до номинирането на кандидат за министър-председател

.
Юрий Асланов
БСП ще симулират разговори, добронамерени, с политически сили, които се отзоват на техните покани на тези разговорите, но няма да стигнат до номинирането на кандидат за министър-председател просто защото предварително ще стане ясно, че тези разговори са безпредметни и няма как да се постигне съгласие. Но това ще се проточи няколко седмици вече заради чисто вътрешнопартийни сметки по повод на насрочения предстоящ Конгрес на БСП. Това заяви социологът Юрий Асланов.
 

Отношенията между БСП и предишните й коалиционни партньори в предходното правителство са трайно разрушени и това е по вина на лидера на БСП, специално на Нинова, която ми се струва, че наистина разруши тези мостове за разбирателство, и сега трябва да се понасят последиците от това. Но няма как да се постигне съгласие между БСП и ГЕРБ, между БСП и ДПС, казва още той пред "Фокус".


На когото и да го връчи мандата, и на ДПС да го беше връчил мандата, пак щяхме да отидем на избори, защото и ГЕРБ, и "Продължаваме промяната“ предварително заявиха, че с ДПС няма да влизат в коалиция, няма да преговарят за правителство. А както отбелязах в началото, без тези две формации е невъзможно да се състави каквото и да е правителство. Така че да продължим нататък. Ако го беше връчил на партия "Възраждане“, автоматично щеше да се случи същото, защото никой не желае да преговаря с тази партия за съставяне на кабинет. Тя е заявила, че ще прави правителство само самостоятелно, без да влиза в коалиция с никого. И освен това тази партия е заявила, че този парламент е мъртъв, трябва да приключи колкото се може по-скоро и трябва да се ходи на избори. Остава "Демократична България“. Може би имаше някакъв смисъл да бъде връчен мандатът на тази формация преди обаче скандалите от последната седмица, от последните десетина дни, които нанесоха неоспорима имиджова щета на формацията на Христо Иванов и Атанас Атанасов и нямаше как общественото мнение също да реагира позитивно. Да не говорим за това, че проявиха колебание и от останалите политически сили дали те няма да пострадат, ако започнат да преговарят с тази партия в сегашната обстановка, каза още Асланов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 3301 |16.01.2023 Дончева: Нинова този път дори не искаше мандата. Няма шанс за кабинет . 4| 3184 |15.01.2023 Георги Свиленски: Следващото правителство няма да е на БСП и няма как да бъде . 11| 3730 |15.01.2023 Ивайло Мирчев: Скандалът с терориста и Nexo бяха дирижирани, за да е сигурно, че третият мандат няма да е в ДБ . 0| 3324 |14.01.2023 Христо Проданов, БСП: Няма да се обидим и да не получим мандата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads