Реклама / Ads
0| 4538 |08.07.2016 НОВИНИ

Юрий Асланов: Хората не вярват в Конституцията, защото над държавата е извършен погром

.
Юрий Асланов
Обвиненията към ръководството на БСП беше, че се взимат решения в тесен кръг по много важни въпроси. За много от тези решения преди съм научавал от телевизията. Това каза социологът Юрий Асланов по БНТ.
 
Новото ръководство на БСП реши да направи допитване за президентските избори, за да си гарантира тила. Открихме, че БСП иска широко отваряне на партията, когато става дума за президентски избори. Иска БСП да гарантира чрез широко обединение спечелване на изборите. Членската маса настоява изворите да бъдат спечелени. В обсега на допитването не влиза въпрос за имена, макар много да ни се искаше. Но уставът е предвидил друга процедура. Иска се произнасяне на общинските структури. До края на месеца решението ще приключи.

Разговорите с потенциални политически партньори започнат от утре и продължават и другата седмица. Предварително да се предпоставя какво ще излезе, не мисля, че някой оспорва водещата позиция на БСП, в това число и Георги Първанов. Най-вероятно няма да са леки разговорите. Малко е времето, за да се забравят някои неща, но има желание да се разговаря.

В края на тази есента ще се избира не партиен лидер на БСП, а президент. Търсим фигура, който да олицетвори всичко написано в Конституцията и в което никой не вярва. За всяка партия това е важна отговорност. Хората не вярват в Конституцията, защото над държавата е извършен погром. Убедени са, че държавата е обект на влияние от външни, вътрешни фактори и т. н. Хората не вярват, че ще се извърши съдебна реформа. Никой няма интерес от изостряне на отношенията между Запада и Русия. Създаване на предвоенна атмосфера не ползва никого. Всички имат интереси от някакво намаляване на напрежението, защото това изострено отношение създава общо усещане за нестабилност в целя континент.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7508 |08.07.2016 ВАП разобличи общините за куп незаконни такси, които събират от хората . 0| 6434 |07.07.2016 Прокуратурата иска постоянен арест за хората на Божо Кравата . 0| 5357 |06.07.2016 Борисов към министрите: Вижте тревогите на хората за корупцията . 0| 5829 |05.07.2016 Кутев: Хората искат АБВ, но без Първанов и Калфин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads