Реклама / Ads
0| 3172 |15.05.2022 НОВИНИ

Ива Митева, ИТН: Никой не иска и няма да има полза от предсрочни избори

.
Ива Митева Източник: стопкадър, bTV
Никой не иска и няма да има полза от предсрочни избори. Това мнение изрази пред „Тази неделя“ по bTV Ива Митева от „Има такъв народ“.
 

„Естествено, основно желание на опозицията е да иска самоунищожението на управляващите. Въпроса е ние дали ще бъдем достатъчно разумни и интелигентни да не допуснем това и най вече с действията си. Смятам, че българските граждани не искат предсрочни избори. Не виждам желание нито в управляващите, нито в опозицията за такива предсрочни избори. Многократно сме коментирали, че това няма да доведе до по добър резултат. Напротив, избирателната активност ще бъде още по ниска, резултатите ще бъдат още по фрагментиран парламент и не смятам, че крайният резултат ще е по-добър за българските граждани“, обясни тя.

 

По думите й няма как да няма разногласия в коалицията, след като в нея са събрани крайнодесни и крайнолеви формации.

 

„Трудно, много трудно работи парламентът. Може би това го отдавам и на факта, че председателите на повечето комисии са нови колеги, които не са били в Народното събрание. Трябва им време, за да навлязат, да започнат да работят така, както трябва да се работи. За съжаление с това време не разполагаме предвид динамизма и предвид така сложността на въпросите, пред които сме изправени ежедневно“, каза още Митева, която беше председател на Народното събрание в предишния мандат на парламента.

 

По думите й една от причините да се бави приемането на законопроекта за колекторските фирми на Корнелия Нинова са слабости в него, като факта, че обхваща много малка част от вземанията. „В него не присъства банковият сектор“, уточни депутатът от ИТН.

 

Митева призна, че се срамува от текст в Закона за държавния бюджет, който касае допълнителните възнаграждения в университетите – около 20 млн. лв. „Нарушили сме принципа за автономност на висшите училища“, смята бившият председател на НС. По думите й разпоредбата ще бъде отменена.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5768 |13.05.2022 По телефона Шолц поиска прекратяване на огъня в Украйна, Путин му отговори за настъплението на нацизма в Украйна . 0| 3877 |12.05.2022 Кулеба иска още оръжия и зове Европа да спре „енергийния кислород“ на Русия . 0| 3272 |12.05.2022 Ремонт на военна техника според нуждите иска Киев, а за София зависи какви са те . 0| 2989 |12.05.2022 Радослав Рибарски: Ще получим по-ниска цена за газа от тази за руския

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads