Реклама / Ads
6| 3259 |31.05.2023 НОВИНИ

Ивайла Бакалова се яви на разпит в прокуратурата за ”БраселонаГейт”

.
Източник: БГНЕС
Ивайла Бакалова се яви в Софийска градска прокуратура на разпит. На влизане в сградата пред медиите тя предположи, че вероятно е призована по делото ”Барселонагейт”.
 

Бакалова коментира, че няколко пъти е получавала заплахи за живота си, но посочи, че не се страхува и не ползва охрана.

 

"Мисля, че много хора знаят много по този казус, просто сигурно ги е страх да говорят", каза още Бакалова, цитирана от Българската телеграфна агенция.

 

Ивайла Бакалова е ключов свидетел по делото "БарселонаГейт”. Тя ще бъде разпитана днес и според мен тя знае всичко по казуса. Това заяви тази сутрин директорът на Антикорупционния фонд Бойко Станкушев по NOVA.

 

Това е поредното развитие по скандала с къщата в Барселона, който замеси името на  лидера на ГЕРБ в схема за пране на пари. Години наред не бе ясно какво точно се случва и работи ли прокуратурата по разследването, но след предполагаемия атентат срещу главния прокурор Иван Гешев и разгоралята се война между него и Борислав Сарафов се заговори, че обвинител №1 умишлено държи на трупчета делото по БарселонаГейт. Сарафов освен това заяви, че с него се е свързал човек, който му е казал, че разследването трябва да бъде прекратено. 


Междувременно от прокуратурата отрекоха тези обвинения. За да подкрепят казаното публикуваха и прессъобщение, в която обясниха, че по казуса се работи активно и се превеждат чуждестранни документи. Малко след това лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов бе привикан на разпит.


Къщата в Барселона, която попадна в епицентъра на огромния скандал заедно с Борисов, бе обитавана от моделката Борислава Йовчева, за която се твърди, че има дете именно от лидера на ГЕРБ. Самият той е отричал многократно.


Вчера разпитан за случая бе и бизнесменът Александър Сталийски, сочен за един от най-близките хора до лидера на ГЕРБ. Днес на разпит е привикан бившия шеф на “Лукойл” Валентин Златев.


Въпросът "Защо сега прокуратурата иска свалянето на имунитета на Бойко Борисов заради БарселонаГейт" зададоха мнозина, включително самият той. ГЕРБ и "Продължаваме Промяната" - "Демократична България" прозират заговор между президента Румен Радев и обвинението, които искат да торпилират прегоровите за кабинет и да провалят опитите за съставяне на редовно правителство, за да продължи управлението на президента през служебни кабинети.

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 8110 |31.05.2023 Бойко Станкушев: Прокуратурата ще разпита ключов свидетел - Ивайла Бакалова. Тя знае всичко за БарселонаГейт . 4| 2926 |31.05.2023 Викат и Валентин Златев на разпит за БарселонаГейт . 4| 3001 |30.05.2023 Асен Василев е призован за разпит в Софийска районна прокуратура . 10| 2675 |25.05.2023 Целият актив на ГЕРБ посреща Борисов за разпита в прокуратурата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads