Реклама / Ads
5| 4264 |09.09.2021 НОВИНИ

Ивайло Мирчев от ДБ: С Асен Василев и Кирил Петков бихме работили с радост

.
Ивайло Мирчев
България е обречена да бъде управлявана от коалиции, което означава, че трябва да има много ясен ангажимент и ясни принципи. Той уточни, че биха преговаряли с ГЕРБ относно Конституцията, но не и по отношение на управлението, а с Асен Василев и Кирил Петков биха работили с радост. Това заяви депутатът от ДБ Иваойло Мирчев.
 

"От самото начало поддържаме предложението за актуализацията, което беше много разумно. Разумът приключи в момента, в който част от партиите, влезли в кампания, започнаха със спорни предложения. В резултат на това се отвори една дупка от 2 -3 млрд. лв., която никой не знае как да запълни", каза още той в студиото на "Денят ON AIR".

 

По думите му от ДБ са били последователни и са анализирали прецизно предложението на Асен Василев и служебния кабинет.

 

А относно това дали има средства за пенсионерите, депутатът от ДБ подчерта, че част от партиите са започнали "диво надцакване".

 

"Това не е отговорно, не е държавническо. То е популистко и може би за някои по-крещящи политици върши работа, но всъщност е вредно за страната ни. Основният проблем е, че нашите родители получават 300 лв. пенсия, което е обидно", уточни още Мирчев.

 

Той  даде пример, че в Румъния пенсиите са с над 50% по-високи от тези в България.

"Когато увеличим минималната пенсия на 370 лв.- 400 лв., няма да се случи нещо велико, но ще бъде добър импулс тези хора да имат достойни старини", категоричен е депутатът от ДБ.

 

Той добави, че от от 25 декември ще има сериозно увеличение, както и че следващото правителство няма да има възможност да отмени това увеличение, което ще се направи.

 

"За "ин хаус" поръчки са дадени 8 млрд. лв., но се оказва, че няма няколко стотин милиона за пенсии. Ние спираме тези 8 млрд., които се дават за "ин хаус" поръчки и са корупционните схеми на ГЕРБ и ДПС. И бавно тези пари отиват за пенсии - това е простото обяснение", посочи Ивайло Мирчев.

 

Депутатът от ДБ каза, че едно от обещанията, които партията е дала на своите избиратели е, че не може да влезе в управление с мандат на БСП.


Депутатът от ДБ е категоричен - този парламент е ударил дъното в българската политика.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 32459 |08.09.2021 Социолози: Кирил Петков и Асен Василев яхнаха вълната и може да ”взривят” изборите . 49| 7337 |08.09.2021 Филип Станев: Когато мисля за Дончева, си представям прасенцето касичка на българската корупционна схема . 4| 6131 |07.09.2021 Атанас Атанасов: Готви се доклад за незаконното подслушване, част от него ще бъде огласен . 12| 21030 |07.09.2021 Георги Киряков: Кирил Петков и Асен Василев най-сериозно поведоха битката срещу Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads