Реклама / Ads
13| 2261 |21.07.2024 НОВИНИ

Ивайло Мирчев: Няма как утре да се случи чудо

.
Източник: БГНЕС
Утре в 11 часа президентът връчва втория проучвателен мандат за съставяне на правителство. Той ще отиде при „Продължаваме промяната - Демократична България“.
 

„Ще получим мандата от президента и ще го върнем – така, както вече сме заявили. Не получихме подкрепа за нашето предложение за антикорупционни политики и декларацията, която предложихме в Народното събрание“. Това коментира в ефира на bTV депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев.

 

Той посочи, че няма как утре да се случи чудо.

 

„Чудеса понякога се случват, а може би ни трябва чудо за България, защото ще отидем за седми път на избори и това не е добре за страната. Не просто заради поредните 100 милиона лева и заради 700-те милиона лева общо, които са изхарчени през последните три години. Ние вече трябва да дадем формула за управление. След тези избори вероятността да се случи нещо кардинално различно, не е чак толкова голяма“, заяви Ивайло Мирчев.

 

„Време е тази страна вече да бъде управлявана истински, да се постигнем целите – да влезем в Еврозоната, да влезем в Шенген, да приемем антикорупционното законодателство и да си довършим съдебната реформа. За съжаление няма воля във всички политически сили. Това е причината утре да върнем мандата. Планът за възстановяване е изключително важен – там са предназначени 10 милиарда лева, които са предназначени за България, а ние казваме, че не ги искаме“, коментира още той.





„Целта на ПП-ДБ беше да предложим на политическите сили преди да правим правителство, да приемем антикорупционните закони за 2-3 месеца, да покажем на обществото, че имаме воля, да свършим малко работа и тогава вече да сядаме да мислим за правителство. За съжаление това не се прие и утре връщаме мандата“, посочи Ивайло Мирчев.

 

„7 пъти избори за 3 години никъде в света не са правени, включително и в Африка. Ние сме световни рекордьори в това отношение. Ротацията пропадна, защото Пеевски - и през влиянието му в ГЕРБ, не искаха да приемат точно тези законодателни промени: Закона за съдебната власт, избора на регулаторите“, допълни още депутатът от ПП-ДБ.

 

Според Ивайло Мирчев при кого трябва да даде третият мандат е изцяло решение на президента.

Депутатът от ПП-ДБ обаче заяви, че е песимист за неговата реализация и по-скоро трябва да се подготвим за избори.

 

"Как да стане с третия мандат, като не стана с втория? Така че отиваме на избори, но това ще бъдат много важни избори и този път. Хората трябва да отидат да гласуват. Ще отидем иначе осми път на избори и нещата ще станат още по-зле - не само ще имаме "Възраждане" и "Величие" в парламента, а може да имаме някое възрожденско "Величие". Трябва да предложим формула за управление. Не може да се очаква поредния месия", коментира Ивайло Мирчев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2479 |21.07.2024 Николай Николов: Държавата не е бедна. Може да закупи хеликоптери и самолети . 1| 2167 |21.07.2024 Време е за плаж: Как да пазим кожата си от слънцето? . 55| 3342 |21.07.2024 Белият генерал срещу Осман паша при Плевен: Трагедия или победа се случи там през 1877 г, според Достоевски? . 1| 2846 |21.07.2024 Шефът на пожарната: Не може да се навлезе през границата с Гърция, има опасност от мини. Екипи охраняват пожара

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads