Реклама / Ads
12| 4062 |08.10.2023 НОВИНИ

Ивайло Мирчев, ДБ: Без ГЕРБ и ДПС нямаше да имаме енергийна диверсификация

.
Енергийната диверсификация на България не би била възможна без ГЕРБ и ДПС. Движението за права и свободи участва в евроатлантическото мнозинство и това е ясно отдавна. Няма как промените в Конституцията да минат без ДПС.
 

Това заяви пред Българската национална телевизия депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев. 

 

"България работи активно за енергийна и диверсификация. Без ГЕРБ и ДПС това нямаше как да се случи. Например - спирането на зависимостта ни от руско гориво и връщането на Росенец - то не стана с подкрепата на БСП или Възраждане, а по наша инициатива (на ПП-ДБ), подкрепена от ГЕРБ и ДПС", смята депутатът.

 

Мирчев коментира и изказването на Борисов, който се зарече да сменя министри след ротацията на кабинета и заплаши да оттегли подкрепата на ГЕРБ спрямо правителството. Освен това пред симпатизанти на партията Борисов заяви, че без подкрепата на ДПС правителството ще падне. 

 

“Правителството не е наше, за да ни казва Борисов дали ще пада ако ги няма ДПС”, заяви Мирчев. 

 

Той коментира още и критиките на Тошко Йорданов от ИТН, според когото Делян Пеевски управлява. 

 

"Не мога да отговарям за фантазиите на г-н Йорданов. Спомням си обаче, че на разговора с миньорите, има видеозапис, в момента, в който г-н Пеевски се скара на г-н Йорданов, той млъкна. Бях доста впечатлен от нещо подобно, на мен не ми се е случвало. Скара се и на г-н Костадинов от "Възраждане", коментира Мирчев. 

 

Той бе категоричен, че депутатът от ДПС не е имал нищо общо с преговорите с енергетиците, които премиерът Николай Денков “е изнесъл на гърба си”. 

“Пеевски няма роля на главнокомандващ или лидер на някаква група”, категоричен е Мирчев.

 

“Ако някой си мисли, че България в момента не е във война, греши. Физически тя е на 300 км от нашите граници, а мините и дроновете така или иначе идват до нас”, каза Ивайло Мирчев. 

Посочи, че при ескалацията на конфликта в Близкия изток израелският премиер е поканил опозицията в правителството, но не е убеден, че същото би се случило при подобна ситуация у нас.


"БСП и "Възраждане" са в очакването в момента, в който Путин дойде в България, те да го посрещнат с хляб и сол. Където стъпки путинският ботуш обаче, цветя не никнат".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 8083 |08.10.2023 Хекимян взел решението за часове, но му било дадено време да обмисли дали да се кандидатира за кмет . 4| 3925 |08.10.2023 Подводните камъни в конституционната реформа не са един и два. Какви са проблемите?  . 12| 3874 |08.10.2023 Станишев: Демографията е темата на темите, нужни са политически консенсус и мерки още в Бюджет 2024 . 7| 4126 |08.10.2023 Милен Керемедчиев за атаките на “Хамас”: Това беше израелският 11 септември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads