Реклама / Ads
0| 3308 |06.05.2022 НОВИНИ

Ивайло Мирчев: Как един народ се докарва дотам, че да забие кирка в капака на хора, бягащи от война?

.
Ивайло Мирчев
Как един народ се докарва дотам, че да забие кирка в капака на хора, бягащи от война? Кирка. В капака. На хора, дето са се качили в тая кола, за да спасят живота си. И са потърсили при нас убежище. А са намерили кирка в капака. Повтарям го, за да го проумея някак. И един единствен българин да е готов да направи такова нещо, пак е твърде много.
 

Това написа депутатът от "Демократична България" Ивайло Мирчев по повод инцидента от Бургас, при който неизвестен заби кирка в капака на автомобил с украинска регистрация.

 

,,Мисля, че знам как се стига дотук. Не е от днес за утре. Няма как вчера да сме били най-гостоприемният народ на света и днес, изведнъж, се събуждаме и си казваме: “Що пък да не им забием на тия украинци една кирка в колата, а? От война ше ми бягат!”. Тая ужасяваща трансформация не става за една нощ. Отнема години и немалко усилия'', пише още Мирчев.

 

За да се стигне до точката на тотално човешко падение, трябва в държавата да има всеобщо усещане за безнаказаност - полицията да си затваря очите с години, съдът да работи бавно и трудно, прокуратурата да е частно предприятие. Това само по себе си не стига обаче. Трябва, също така, хората да са наплашени и трудно да различават факти от пропаганда, измислици от наука. Трябва да харесват въображаемото си минало повече от реалното си настояще.

 

Това също се постига с дългогодишни усилия - като почнем от изоставената образователна система, продължим с помията на жълтите и удобни за насочване медии, допълним с пробитата за чужди влияния медийна среда и завършим с регулаторите, които благосклонно си затварят очите (да, тук правилно се сещате за Волгин). Финалните бодове в тоя гоблен ще дойдат с идиличния образ на българския парламент. На какво е синоним думата “депутат” всички знаем. Как се употребява десетилетия наред властта всички виждахме. Онова, което доскоро не беше видимо, е кирката. Забита е право в мотора на българската държавност, завършва публикацията си народният представител.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3092 |06.05.2022 Емил Ефтимов: Още 120 английски военни ще се присъединят към Мултинационалната бойна група . 0| 3196 |05.05.2022 Иво Мирчев: Депутат от „Възраждане“ прави възстановка на класическия сюжет „Партизанин превзема мандра“ . 0| 4968 |04.05.2022 Мирчев: Името на Украйна не може да бъде обида, г-н Копейкин. То е символ на доблест . 0| 3753 |04.05.2022 Откриха мъртъв още един руски бизнесмен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads