Реклама / Ads
8| 3750 |21.05.2021 НОВИНИ

Ивайло Мирчев: Зад подслушването стоят Гешев и Борисов

.
Убеден съм, че зад подслушванията стоят Гешев и Борисов. Това е техен съвместен план. Не става дума за един или двама и по всичко личи, че голяма част от тях са опозиционни фигури. Това не е изненада. Това е самият модел. Докато някой си мисли, че това не го вълнува, представете си какво е да чете един западен инвеститор за това какво се случва в България.
 

32-ма политически дейци са били незаконно подслушвани от три структури. Става дума за партиите "Има такъв народ", "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън!". Подслешванията са били след нова година. За тях първи съобщи ген. Атанас Атанасов, а по-късно потвърди и служебният вътрешен министър Бойко Рашков.

 

"Става дума не само един или двама политици, за които евентуално бихме могли да кажем, че някой е имал съмнения за злоупотреби. Подслушвани са 32 политици и по всичко личи, това са били голяма част от опозиционните фигури. Изключително притеснително е!“, посочи  Ивайло Мирчев от "Да, България!" пред "Факти.бг".


"Може би много хора си мислят, че това подслушване не ги касае, но всъщност в момента, в който МВР даде информация за имената на подслушваните и за това кой е разрешил това, всичко ще бъде отразено в западната преса. Докато някой си мисли, че това не го вълнува, представете си какво е да чете един западен инвеститор за това какво се случва в България. Естествено, това би повлияло на неговото решение. Това води до много лош имидж за страната ни и ще се отрази във всяка сфера на живота“, каза още българският политик.


"За съжаление подслушването не е изненада и всички ние добре знаем, че това е част от самия модел на Бойко Борисов. По този начин функционира държавата дълги години, няма никаква изненада. Друго обаче е, когато тази информация излезе и хората я видят“, допълни Мирчев.


Относно разрешенията за СРС-та и дали е помислено за последващия отзвук за излизането на информацията за подслушване на политици, Ивайло Мирчев посочи:


"Въобще не мисля, че тези хора това ги вълнува. Те са преследвали тесни политически интереси. Убеден съм, че зад това стоят Гешев и Борисов, че това е техен съвместен план. Те показаха, че действат в синхрон при записите на Бойко Борисов, които изтекоха преди около година. Изключително лош сигнал, изключително лошо за страната и ненормално за страна от Европейския съюз. Това се случва в страни от Третия свят, в Русия, в бивши съветски републики и не е нормално да се случи в страна в Европа“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 3167 |20.05.2021 Ивайло Мирчев: МВР да провери дали в последните месеци е подслушвана опозицията . 30| 5050 |17.05.2021 Ивайло Иванов: Защо никой не ми поиска оставката? Не съм се хванал като удавник за стола . 17| 3566 |17.05.2021 Терзийски нямал съмнение - незаконно е освобождаването на Ивайло Иванов . 32| 4823 |16.05.2021 Полицейското насилие на протестите отрязало главата на Ивайло Иванов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads