Реклама / Ads
11| 3382 |22.05.2021 НОВИНИ

Служебният премиер Стефан Янев е бил подслушван преди изборите

.
Източник: БГНЕС
Служебният премиер Стефан Янев е бил подслушван преди изборите на 4 април. Това заяви пред bTV вътрешният министър в настоящото правителство Бойко Рашков. Расте скандалът с подслушването на политици от службите. Става дума за 32-ма души, опозиционни лица. Сред подслушваните няма политици от ГЕРБ.
 

Новината съобщи преди два дни първо ген. Атанас Атанасов, а по-късно бе потвърдена и от самия Рашков. Започнаха проверки, а вече има рокади в ръководството на ГД “Вътрешна сигурност” към МВР. 

 

Рашков обясни, че е започнал проверка, защото го е оценил като предизборен ход, но са били дадени прекалено конкретни детайли, за да е само това.

 

“Проявих интерес, като се срещнах с хора, длъжностни лица, които имат такава информация и биха могли да изсветлят това нещо. Категорични са, че става дума за подслушване на политици от двете прилагащи СРС структури – ДАНС и ДА “Технически операции“, посочи служебният силов министър и допълни, че ще запази мълчание относно имената на подслушваните политици.  

 

Подслушване на политици от ГЕРБ обаче не е имало. От там отричат твърденията за подслушване, определят го като груба манипулация без доказателства. Тази сутрин ще бъде дадена поредната пресконференция в партийната централа. 

 

“ГЕРБ забравя, че тези държавни структури са на българската държава, те не са собственост на Бойко Борисов и не могат тези структури да се използват в полза на тесни политически цели. За голямо съжаление, тези структури са използвани по този начин дълъг период от време – през всичките мандати, с които те се гордеят и това използване за мен е изключително лош атестат за демократичната ни държава. Тези хора не се свенят от нищо, тези хора не се свенят от видеоклипове, в които ги показват как спят до милиони“, посочи Рашков.

 

По думите му скандалът ще отекне извън страната.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 6562 |21.05.2021 Премиерът Стефан Янев: Заварих хаос, който не отговаря на прозрачното управление . 6| 4591 |21.05.2021 Симеон Дянков: Вероятно служебният кабинет ще работи до следващата година . 6| 2892 |21.05.2021 ЦИК се среща със служебния премиер заради организацията на изборите . 2| 3117 |20.05.2021 Премиерът се срещна с посланиците на Руската Федерация и Германия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads