Реклама / Ads
5| 3341 |29.05.2021 НОВИНИ

Стефчо Банков пак зарева: Хипертоничната ми криза е в резултат на стреса

.
Стефан Банков Източник: БГНЕС
Ексшефът на „Вътрешна сигурност“ Стефан Банков, който преди броени дни бе отстранен заради „уронване престижа на ведомството“, отново цъфна по телевизията и зарева в ефир: „Хипертоничната ми криза е в резултат на стреса“. Иначе интервюто му бе изпълнено с опрадвания, самохвалство и неприлично самочувствие. От думите му стана ясно, че прокуратурата разследва дали служебният вътрешен министър Рашков е оказвал натиск върху МВР.
 

„Докато аз бях директор, „Вътрешна сигурност“ не е подслушвала политици. Несериозно е да се твърди това нещо. Ние се занимаваме с разследване на служителите на вътрешното министерство и изпълняваме указания на прокуратурата. Ген. Атанасов може би е подслушвал политици във виртуалните си мечти и сънища. Това е просто пасквил, просто нещо подметнато в медийното пространство“, заобяснява се той.

 

По думите му Дирекцията подслушвала значително минимален обем служители на МВР в рамките на оперативната си самостоятелност. „В рамките на надзора на прокуратурата са подслушвани не много голям брой хора. Цифрата със сигурност не е над 50 човека. Те не са подслушвани за купуване на гласове и за избори, а за друг тип престъпления“, поясни Банков.

 

„Дирекцията се е интересувала по отношение на няколко служители, за които имаме данни, че са се занимавали с купуване на гласове, като са подпомагали една или друга политическа партия. Тези служители, заедно резултатите от нашите действия, са предоставени на прокуратурата от няколко месеца. Аз няма как да коментирам дейността на прокуратурата“, добави ексшефът.

 

Въпреки че бил отстранен, той щял да продължава да защитава имиджа на МВР. „Бил съм в кабинета на министър Рашков. Беше ми зададен въпросът защо не съм стигнал по-нагоре и по-нагоре – на върха. Еми, всички доказателства, които имаме, ние сме ги предали на прокуратурата“, оправда се Банков, отбягвайки въпроса на журналистката за натиска, за който той самият твърдеше, че му бил оказван от страна на министър Рашков. Дори се опита да се отрече от думите си по адрес на министъра. Дълбоко уважавал служебният министър.

 

„Докато аз съм бил директор, „Вътрешна сигурност“ не е използвана като бухалка. Провеждали сме акции в обществен интерес“, похвали се той и заизрежда колко велики дела е свършил.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 3413 |21.05.2021 Нов правилник осветява банковите сметки на митничарите . 8| 4884 |08.04.2021 Антония Първанова: Борисов изглежда като човек с платинена банкова карта, но на безлюден остров . 1| 3331 |08.03.2021 Хакери пробиха Европейския банков орган . 0| 2813 |11.12.2020 Банкова ваканция: БНБ утвърди удължаването на мораториума върху плащанията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads