Реклама / Ads
3| 4149 |02.06.2021 НОВИНИ

Тихомир Стойчев: Стига са взривявали отвътре държавата!

.
Тихомир Стойчев Източник: БГНЕС
Ситуацията сочи, че този иначе смятан за естествен конфликт между политическите сили в ситуацията на наближаващите избори разширява своите мащаби и обхваща институциите. Това коментира пред БНР Тихомир Стойчев, експерт по национална сигурност за уволнените и отстранени от МВР и ДАНС служители.
 

„Някои от сега отстранените служители на службите за сигурност мълчаха досега удобно, защото заемаха удобни позиции. Всички те са резултат на едни кръг, като започнете от успешния опит да бъдат овладени службите още с идването в НСС на г-н Атанасов и неговия екип в МВР, там които бяха заедно, след това между тях също се появи конфликт, което доведе до един доклад по поръчка на г-н Атанас Атанасов, в чието изготвяне участваха част от тези служители, които се споменават сега във връзка с конфликтите. Те пък по-късно много му се отблагодариха, като го кръстиха „Гном“ в една разработка, която откриха срещу него…“, коментира Стойчев.

 

„За съжаление през годините институциите като президент и министър на вътрешните работи са знаели за всичкото това и никой не обърна внимание как тези хора по един пълзящ начин завоюваха позиции, подкрепяни от определени политико-олигархични кръгове. А е имало назначени проверки по отношение на част от тези служители, сега гръмогласно заявяващи за несправедливото им отстраняване, тези проверки са изпращани и до главния прокурор“, каза още той.

 

По повод казаното от бившия заместник-началник на ДАНС Недялко Недялков, че допускът до класифицирана информация е отнет на служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашко заради това, че е изнасял държавни тайни и не е ли трябвало да има разследване по Наказателния кодекс срещу Рашков, Стойчев посочи, че Рашков е бил възпрепятстван през годините, а от Бюрото за контрол над специалните разузнавателни средства е бил изваден.

 

„За да я няма тази задълбочаваща се политизация и за да бъде жизнена държавата, трябва максимално да разграничим властите и институциите, но и синхронно работещи за обществените и граждански интереси“, обобщи Стойчев.

 

„Стига са взривявали отвътре държавата! Нека главният прокурор също да отговори на тези въпроси“, призова експертът по национална сигурност.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 7915 |01.06.2021 Кьовеши пристига на крака в София, за да види какви ги върши Гешев . 8| 3708 |31.05.2021 Радан Кънев: Само смяната на Борисов и ГЕРБ не стига за свободна и правова България . 5| 5629 |28.05.2021 Кънчо Стойчев: ГЕРБ ще загуби гласове на изборите. Моделът на Радев ще продължи . 2| 3594 |25.05.2021 Тихомир Стойчев: Подслушванията в България отдавна не се ползват за защита на националната сигурност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads