Реклама / Ads
9| 4250 |06.04.2021 НОВИНИ

Иван Бакалов: Ако някой е сляп, имаме мафия на власт

.
Иван Бакалов
Понеже някои се чудеха... Агенция ”Ройтерс” превежда името на коалицията ”Изправи се! мутри вън!” като: Stand Up! Mafia Out! Агенция ”Франс прес” превежда името на същата коалиция като: Debout! Mafia dehors! Тоест, и двете агенции разбират и превеждат името на коалицията като нещо, което трябва да изгони мафията. Ако някой е сляп, имаме мафия на власт.
 

За да отстранят мафията на власт българите използваха различни инструменти, в които видяха възможност. Повече хора провидяха като основен инструмент "Има такъв народ", други - БСП, която имаше най-голям шанс на миналите избори. Други - "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън!". Това не са само гласове за тези партии, а гласове против ГЕРБ. И не само те - гласовете за партията на Божков с 3 процента и нещо, за партия "Възраждане" с три процента и нещо, са гласове против ГЕРБ.

 

Анти-ГЕРБ гласове има в целия спектър във и извън парламента.


И след тези избори, ако някой не е разбрал, в България има нова политическа реалност.

 

В телевизиите още мъцат като упоени и го играят на всички гледни точки в полза на Борисов, но вече се чува как действителността ги удря по главата.
За мафия става дума, ако някой не е разбрал.


Най-активната част от българите - и икономически, и политически, хората готови на риск, за да живеят по-добре - станаха емигранти.

 

И най-активните, емигрантите, излъчиха с рекордно гласуване като първа политическа сила "Има такъв народ". Тоест - те видяха в "Има такъв народ" инструмента за демонтиране на фасадната демокрация, задкулисието и мафията.


В България в социалните мрежи се сипят подигравки - нямало изтичане на мозъци, щом така гласуват в чужбина.

 

Всеки живее в своя си свят. Някои са късогледи и не виждат отвъд позата си анти-чалга. Други избират Борисов да не дойдели комунистите, че ще ни изкарат от ЕС. Интелигенти всякакви.

 

Иван Бакалов




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 3689 |06.04.2021 Политологът Б. Попиванов: ГЕРБ водеха кампания срещу президента, а не срещу партиите на промяната . 22| 8988 |05.04.2021 Иван Гарелов: Борисов се страхува физически от убийство . 11| 5394 |05.04.2021 Проф. Иван Илчев: Слави превърна зрителите в избиратели . 4| 3543 |04.04.2021 Битката за София: Интригата е пълна. Разликата Борисов-Иванов е минимална

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads