Реклама / Ads
17| 5596 |19.04.2021 НОВИНИ

Иван Бакалов: Борисов се държи като обиден квартален главатар на банда

.
Иван Бакалов Източник: БГНЕС
Борисов се държи като обиден, че не го уважават достатъчно, квартален главатар на банда и нищо не може да направи. В друга ситуация щеше да набие някого. Ама сега не може и го е яд. Така журналистът Иван Бакалов коментира по 7/8 TV поведението на министър-председателят в оставка в последно време.
 

„Картинката в Народното събрание ми напомня малко на 90-та година. Някакви крясъци, но в това има нещо свежо, щото този парламент беше много умрял“, коментира още той. Според него обаче вече има надежда за промяна.

 

„Правителство най-вероятно няма да се формира, но може да се направят законодателни промени, които в последствие ще доведат голямата промяна“, посочи журналистът.

 

„Няма значение колко време ще живее този парламент, но може да се постигне консенсус по важния въпрос за избирателния закон. Първото е за гласуването в чужбина. Има изпитана система и тя се казва гласуване по пощата. Може да се въведе само за българите зад граница, защото у нас веднага ще бъде намерен начин този тип гласуване да бъде опорочено, а „Български пощи“ са умрели“, смята Бакалов.

 

„За мажоритарната система ГЕРБ са си повярвали, че понеже повечето области сега са сини, на мажоритарни избори пак ще е така. Още по-зле ще стане. Правят си крива сметка без кръчмар“, добави той.

 

Бакалов очаква голяма демагогия, спекулации и обиди от страна на премиера.

 

„Борисов не иска правителство. Той иска демонстративно да удари по масата, да каже, че това е неговия кабинет и да се гласува. Така че сега очаквам той да спекулира, че бил направил кабинет, пък никой не го е подкрепил“, коментира журналистът.

 

„Има примери, подобни на Борисов в Европа. Но там премиерите, които са умни, все пак се отказват на третия пореден мандат. А нашия е като Тодор Живков, нещо е прихванал от него, няма усещането да се оттегли навреме, че да го харесват хората“, добави той.

 

„Чудя се, дали като върне джипката, ще си купи нова, ама същата?“, пита Бакалов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 58| 6505 |19.04.2021 Контузия след футболен мач вероятно ще спаси Борисов от ”народния съд” в сряда . 80| 5729 |19.04.2021 Борисов е в болница. Оперират му коляното след контузия . 15| 5174 |19.04.2021 Соня Момчилова: Опасявам се, че след толкова часове в джипката, Борисов има сериозни проблеми с опорно-двигателния апарат . 13| 6518 |19.04.2021 ЕМКО: Не сме изнасяли боеприпаси за Украйна. Борисов и ВКП мълчат за терористичния акт срещу 3-ма български граждани

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads