Реклама / Ads

0| 2505 |31.03.2022 НОВИНИ

Демерджиев не иска да е заместник на Рашков. Постът нямало да му помогне за реална промяна в България

.
Иван Демерджиев Източник: БГНЕС
Бившият служебен правосъден министър Иван Демерджиев се отказва от поста заместник вътрешен министър. 9 дни след като правителствената пресслужба обяви, че за заместник -министър на вътрешните работи е назначен Демерджиев, в мейл до медиите той съобщи, че този пост няма да му позволи да изпълни основното си желание – да помогне за реалната промяна в България.

От съобщението става ясно, че в последните месеци той е водил разговори с представители на кабинета, включително и с премиера Кирил Петков, за негови ангажименти, свързани с борбата с корупцията.

 

Демерджиев твърди, че в тези разговори е изразявал съображения и обструкции относно мястото му в МВР.

 

Ето цялото съобщение на бившия служебен правосъден министър:

 

На 22.03.2022 година се появи информация, че съм назначен за заместник-министър на вътрешните работи на Република България. В последните месеци разговори относно поемането от моя страна на  решителна роля в борбата с корупцията, включително и преминавайки през този пост, съм водил нееднократно с представители на Министерския съвет. Вярвам, че България е на важен кръстопът и съм готов да помагам на всеки, който показва воля да промени страната ни към по-добро. Именно такава заявка направи министър-председателят Кирил Петков и това ме водеше в тези разговори. Във всички тях обаче съм изразявал и своите съображения и обструкции относно моето място в МВР. Винаги съм показвал готовност да продължим диалога и да намерим формата и начина да работим съвместно за доброто на страната ни.

 

Към 22.03.2022 година тези съображения и обструкции не бяха отпаднали и не бях получил яснота по важни за мен въпроси, касаещи ролята, която се очаква да поема. Диалогът между мен и изпълнителната власт продължи и в изминалите дни. Днес твърдо вярвам, че позицията, от която мога да направя решителни нови стъпки в борбата с корупцията и за утвърждаване на върховенството на правото, не е на длъжността заместник-министър на вътрешните работи. Дълбоко уважавам министър Бойко Рашков и вярвам, че той прави всичко по силите си да се пребори чрез капацитета на МВР с порочните явления от последните години. Никога не съм бягал от отговорност, когато съм имал яснота какво се очаква от мен и при какви условия ми се предлага да постигна заложените цели. В случая не получих докрай яснота по тези въпроси, поради което и не съм поемал отговорност. Не вярвам, че предложената ми позиция в настоящата ситуация ще ми позволи да изпълня основното си желание – да помогна за реалната промяна в България.

 

Дълбоко вярвам, че всеки може да е полезен на държавата, независимо от длъжността си. Днес, в качеството си на адвокат, аз помагам на стотици хора, търсещи справедливост и защита. Готов съм с познанията си и опита, който придобих, да помогна на всеки, тръгнал срещу беззаконието и неправдата. Решен съм да продължа борбата за налагане върховенството на правото и провеждане на истинска съдебна реформа със средствата, с които разполагам. Готов съм да помагам на всеки, които има истинско желание да води тази борба, ако има нужда от моята експертиза.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 0| 2458 |31.03.2022 Прокуратурата още тупа топката с искането до ОАЕ за разпита на Божков . 0| 2447 |31.03.2022 Полицаи и надзиратели разпъват палатки пред МФ. Искат реформи и адекватни доходи . 0| 2410 |30.03.2022 ”Ние идваме” поиска БПЦ да отнеме орден на Путин . 0| 2390 |30.03.2022 Reuters: Кремъл ще иска рубли и за петрол, пшеница, метали и въглища
Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Реклама / Ads
БЛОГОВЕ