Реклама / Ads
0| 4096 |16.08.2022 НОВИНИ

Демерджиев: Имоти на МВР по времето на Рашков са ползвани за частни партита, обществени поръчки са предопределяни

.
Иван Демерджиев
Още първият път, когато разговарях с г-н Рашков, сме имали добри отношения. Той сподели за конфликт между него и един от заместник-министрите. Не съм вярвал, че такъв конфликт би променил мнението му за 24 часа. Това каза по БТВ шефът на МВР Иван Демерджиев относно конфликта с предшественика му.

Той се оплака от един инцидент - човек с психични проблеми бе влязл в  съседна къща. Ако Рашков бе дошъл в МВР, бих му обяснил за причините за смените. Всеки екип прави преценка и всеки екип носи отговорност за тази преценка. 

 

Обади ми се, че е подал сигнал в 7-мо РПУ. Звънна, защото според него имало забавена реакция.  Касаеше се за влизане в дом  на негови съседи. Той го бе проследил. Поисках да му се съдейства и да се установи този човек. Той обясни, че има забавяне от 45 минути. Моята проверка показа 15 минути. Никой не може да реагира незабавно. Той се оплака от тенденциозно отношение. На следващият ден можеше да поиска среща с мен и ако отговорите не го удовлетворяват, тогава да потърси връзка с медиите. Ще се боря с всеки, който нарушава закона. 

 

За мен е необяснимо един министър да не знае къде  живеят заместниците му. Дал съм указание никой да не се отклонява от законовите изисквания. 

Има други притеснителни ситуации за ползване на имотите по времето на Рашков.  Има данни, че са използвани за други цели. Те са ползвани за частни нужди, частни партита. Не е бил обезпечен личния състав. Има данни за предопределени обществени поръчки. При обследване се натъкваме на такива неща.

 

Повечето поръчки са забавени в сериозна степен. Полагаме усилия да наваксаме. Има данни за хора, които не са служители на институцията и са ползвали имоти на МВР. Дама отговаряше за тила и обезпечаване на полицията. Оставя се едно погрешно впечатление, че способни хора се сменят. 

 

Засилваме оперативната работа. Неминуемо ще стигнем до хората, които стоят зад купения вот. Трябва да се покажат тези хора. дойде писмо от прокуратурата, преценяме. Прокуратурата по места показва решителност да се работи. Ще има съвместни акции. И ще следим дали нашите усилия се разминават с усилията на прокурата. Стоя зад всяка дума - гн- гешев налажи неприемливи практики в прокуратурата. НС успя да отнеме основният инструмент на г-н Гешев-специализираната прокуратура. 


По темата “Хемус”: Там има три основни теми-авансово платени суми по различни дружества, от които са теглени много повече от 60 млн. След това има втори случай, в който се строи без необходимите книжа. И трето-дейности по основен ремонт, се плащат като текущи. 

 

Технически сме готови за Шенген. 

Превърнахме от кампаниен в траен модел проверките на пътя. Привлякохме г-н Кисяков, възприемаме опита на НПО-та и добрия опит. Ангажирани са над 8500 човека. 

Основно контролът ще се извършва от повече автомобили на КАТ. Те няма да  следят за едни-два типа нарушения, а за всички. От санкции изнасяме тежестта към превенцията. не можем да наситим всеки път, но ще наситим цялата територия на страната с различни екипи. Дали сме указания да се издирят водачите с иззети документи за правоуправление.  Ще искаме всяко РУ да отчита резултатите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2509 |12.08.2022 Асен Меджидиев: Ще се постараем да намалим времето на карантина . 0| 2374 |12.08.2022 Демерджиев: Борбата с контрабандата и конвенционалната престъпност са наши приоритети . 0| 2561 |11.08.2022 Демерджиев: Дошъл съм в МВР да довърша мутрите . 0| 61851 |10.08.2022 Вижте доходите и имотите на Кирил Петков, Нинова, Янев, Спецов, Заков, Сандов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads