Реклама / Ads
5| 4267 |15.03.2016 НОВИНИ

Иван Иванов: БСП ще настоява да не се слагат чипове в личните карти

.
Иван Иванов
„БСП ще настоява да не се слагат чипове в личните карти на гражданите и единственият начин това да отпадне е с изричното заявление на тези, които трябва да получат лична карта“. Това заяви народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Иван Иванов пред БНР.
 

Според него, могат да бъдат спестени огромни суми от държавния бюджет за дейност, която не е необходима никому и те да бъдат използвани за нещо належащо. „Още в началото на предлагането на този закон имахме сериозни обструкции.

 

Съображенията ни са от различно естество – по отношение на сигурността на данните, начина, по който се администрират, достъпа на частни фирми до подобна информация, както и огромните разходи, които ще бъдат направени – обществена поръчка за над 500 млн. лв., която беше спряна от премиера Борисов. Слагам го в графата „кризисен ПР“ на правителството, за да запуши поредния скандал“, каза още Иванов. Той е на мнение, че предложението е скандално и изрази надежда да остане в този вид – неподкрепено от мнозинството.

 

По повод проведените срещи със синдикати на МВР, Иванов подчерта, че са били изключително полезни, защото предстои да бъде направена обща дискусия с представители на синдикални и неправителствени организации и всички, които имат интерес от случващото се в сектора на вътрешното ведомство. „Продължаващите системни неуспешни опити за реформиране на МВР достатъчно компрометират самите управляващи, но увеличават и недоверието на гражданите, че МВР като институция ще гарантира тяхната сигурност“, обясни народният представител. По неговите думи лошият публичен имидж на системата води до сериозни и негативни последствия за реализиране на нормално и реално партньорство между служителите на реда и гражданите. „Пред опасността от сериозен миграционен натиск и затварянето на Балканския коридор, както и останалите фактори, създават взривоопасна обстановка, за която някой трябва да понесе отговорност, а това е ръководството на МВР“, категоричен е депутатът от левицата.

 

„Служителите на МВР са в правото си да искат това, което се опитват да им отнемат. Ние дадохме възможност полицаите да получат достатъчно добри условия за своята работа и адекватно заплащане на труда им – нещо, което сега искат да им отнемат“, коментира Иванов. Той припомни, че преди две години е било допуснато да се чуе мнението на синдикатите и да се вземе предвид. „Надявам се и сега да проявят здрав разум и да чуят мнението, както на синдикатите, така и на опозицията. Защото ние подкрепяме техните искания. Ние сме политическата сила, която разбира тази ситуация“, подчерта Иванов. Той е на мнение, че ако това не се случи, колапсът на системата е неизбежен и бъдещите сътресения ще бъдат изключително тежки, както за гражданите, така и за служителите на сигурността.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5407 |14.03.2016 Дъщеря на Трифон Иванов нападна приятелката му за апартамент . 6| 4750 |11.03.2016 Георге Иванов: Спасихме Европа от джихадистите без пари . 8| 4627 |10.03.2016 Митов: Ще настояваме да не сме част от нов маршрут за мигрантите . 13| 4215 |08.03.2016 Иван Тотев: Тютюневият склад трябва да се възстанови

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads