Реклама / Ads
62| 7025 |28.09.2012 НОВИНИ

Иван Костов: Русия си прави шега с България

.
ДСБ няма да подкрепи решение за отмяна на спирането за играждането на АЕЦ „Белене". Подписката, която събира ГЕРБ ще предизвика много вредни последици, предупреди лидерът на ДСБ Иван Костов.
 

Правителството ще бъде вкарано в разговори със съмнителни субекти, което ще направи от България много несериозен партньор в очите на ЕС. Страната ни се вкарва в интригата без яснота дали инвеститорът е в състояние да изгради и продава ток от АЕЦ „Белене".

Така наречените американски инвеститори могат да се окажат абсолютно неизвестни за американското посолство, каза Костов и добави, че ДСБ има канали за информация в Департамента по енергетика на САЩ, сенатори и конгресмени. Те казват, че това е шега, отсече лидерът на ДСБ.

Резултатът ще бъде спирането на разглеждането на документите за злоупотребите и пропъждане на инвеститор за евентуален седми блок на АЕЦ „Козлодуй". Най-нормално е да се попита департамента по енергетика дали би дал референции за този инвеститор, тогава ще увиснат в празното пространство думите на Делян Добрев и премиера Бойко Борисов.

Зад този проект стои Русия и правителството в Кремъл, те си правят шега с България. Богомил Манчев не може да води сериозни американски инвеститори, каза Костов и припомни, че в Уикилийкс са изтекли любопитни данни за Манчев.

Иван Костов сериозно разкритикува премиера Бойко Борисов, че изпитва страх от Русия и нейната сила, която най-вероятно ще се изправи на изборите срещу него. Вече стана ясно, че БСП ще загуби референдума и затова беше задействан този сценарий, каза лидерът на ДСБ.

Сега изглежда, че Русия пляска България с тази инициатива, така Костов перифразира заплахата на Симеон Дянков, че страната ни ще напляска Москва в процеса срещу изграждането на АЕЦ "Белене".

Русия е на праг за сериозно отстъпление при енергийните доставки. В момента ние купуваме газ за 550 долара. В САЩ цената е под 100 долара, а ако се направят запаси, цената ще падне 70 долара.

Ако в Европа също се появи газ, ще се създаде възможност да се изградят парогазови централи. Между Израел и Кипър ще се появи огромно газово находище, Турция ще пусне газа от Средния Изток, а ще се появят и залежи от шистов газ.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 47| 5548 |26.09.2012 Американци поискаха да построят АЕЦ "Белене", ще преговарят с Русия . 25| 5468 |21.09.2012 М. Димитров: БСП забърка кашата, сега Русия изнудва . 31| 6054 |18.09.2012 Иванова: Съдиите във ВСС бяха избрани почтено . 25| 5101 |17.09.2012 Дянков, сигурен: Искът на Русия ще бъде отхвърлен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads