Реклама / Ads
190| 6630 |04.12.2011 НОВИНИ

Иван Костов: Не съм бита карта в политиката!

.
Иван Костов
В предаването „Насреща Люба Кулезич” лидерът на ДСБ Иван Костов заяви, че не се чувства като бита карта, защото е направил много неща в политиката. Благодарение на тях България е вървяла напред в продължение на 10 години. „Един мъдър човек не влиза в координатната система бита карта – не бита карта, футболист на годината и т.н.
 
"Непримирим съм към тази система!", категоричен е той.

Костов каза още, че не е изморен от това, че много хора него обичат, а им отвръща по християнски - като обръща и другата буза.

 

На въпрос на водещата  дали сънува, че сега е премиер, лидерът на ДСБ заяви, че никога не сънува подобни кошмарни години. „Много е трудно да се правят реформи, аз целя едно нещо-  да се постигат резултати без да се прави курбан. В Древността хората са принасяли жертва като нищо  друго не им е останало. Правенето на курбан в една подобна здравна система е  недопустимо. Здравната ни система е рухнала, ако не се реформира ще причинява все повече смъртни случаи” с тези думи коментира Костов последните трагични случаи на родилки у нас.

 

Що се отнася до зърнопроизводителите Костов е категоричен, че те са готови да застанат до тях. „На трябваше да бъдат мамени хората предизборно, не трябваше да се обещава, защото след това потърпевшата страна е в правото си да  набучи на върха на копието си това предизборно споразумение и да тръгне да го защитата” каза още той.

 

Според него цялото управление на ГЕРБ се основава на един абсолютно порочен принцип създаден от едни ренегати.  Костов е категоричен, че хората напуснали партиите, които той нарича ренегати,  няма нищо лошо да имат свободна воля. „ГЕРБ разчете много лошо резултатите от изборите, защото няма мнозинство, защото печелившата карта, не е печеливша. Те печелят 30% от вота, което означава, че те нямат самостоятелно мнозинство, независимо какво пишат вестниците, когато тръгнат да правят нещо - ще срещнат множество спънки” обяснява лидера на ДСБ.

 

Според него няма никакъв хаос в обществото, защото хората поискаха дясно управление с реформи, но не го получават, категоричен е Иван Костов. Запитан как приема думите на лидера на ГЕРБ, че те са лоша алтернатива на управлението,  той отговори, че на  два пъти е спасявал страната от фалит – първият път Бойко Борисов  е бил пожарникар, а вторият е бил охранител на Симеон и че е недопустимо да се заявява подобно нещо.  „Също така няма как да не се говори, че  тази фискална и макроикономическа стабилност е в следствие на част от моето управление” заяви още Иван Костов .

 

Костов е категоричен, че хората са престанали  да вярват на политическата система, защото от 2001 година виждат нейната пълна безполезност и е логично да започнат да негодуват срещу политиците.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 77| 6258 |19.11.2011 Ив. Костов: Не липсват банкрутирали министри, а реформи! . 77| 5219 |09.11.2011 Ив. Костов: Медийно шоу пълни очите, но не и корема на железничарите . 3| 6812 |29.10.2011 Медна карта със съкровища мами иманяри . 72| 6096 |18.10.2011 Костов: Р. Христов трябва да събере повече вот от Неделчо Беронов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads