Реклама / Ads
0| 4802 |08.07.2015 НОВИНИ

Иван Костов: Срещу мен се изпълнява политическа поръчка

.
Иван Костов Източник: Булфото
Срещу мен се изпълнява политическа поръчка . Договорът ми с КТБ не е бил преференциален . Това каза Иван Костов, който се яви на разпит в Следствения отдел на Софийската градска прокуратура, където беше призован като свидетел по делото за КТБ. Разпитът е продължил около час.
 

На излизане от Следствието Костов казва, че се е обърнал към наблюдаващите прокурори Гешев, Стоянов и Ганчева да покажат пред медиите този договор, за който се твърди, че е предоговорен. Ако не могат да го покажат и ако такъв не съществува, да опровергаят, защото те са прокуратура не на някой, а на всички, коментира Костов.

 

Той поясни, че договорът му с КТБ не е бил преференциален, а е прекратен на основание на самия договор. Който трябва да е разбрал истината, е разбрал, няма какво да ви обяснявам. Ако делото за арбитража във Вашингтон приключи в полза на Оманския фонд, виновната страна ще бъде българската държава.

 

Това, което правят в момента, е да изпълняват политическа поръчка. Костов обаче не пожела да каже кои са поръчителите. 25 години вкъщи един огромен плик е пълен с призовки за разкарване на мен и моето семейство по такива инициативи на прокуратурата. 25 години различни главни прокурори са се пробвали да ме обвиняват вербално за какво ли не. Нито едно от тези неща не е стигнало до съд. Никога не е повдигано срещу мен дори предварително производство. Аз мисля, че е крайно време наистина да има съдебна реформа, за да спре това безчинство, което става тук, не скри своето възмущение бившият премиер, цитиран от бгнес.

 

През май СГП образува дело за умишлена безстопанственост срещу бившите квестори на КТБ Елена Костадинчев и Станислав Лютов. От своя страна премиерът Бойко Борисов призова държавното обвинение да изясни дали те са нарушили закона, като са се съгласили договори за депозит с преференциални лихви да бъдат преправени на такива със стандартни условия.

 

По-рано от прокуратурата заявиха, че ще установят всички договори, сключени с банката при преференциален лихвен процент и сумите, изплатени в нарушение на реда за удовлетворяване на кредиторите, предвиден в Закона за банковата несъстоятелност.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4695 |08.07.2015 Очаквано! Не дадоха ход на делото срещу Алексей Петров . 0| 8551 |08.07.2015 Момиче почина след ваксина срещу рак на матката . 0| 6363 |07.07.2015 Близнашки се втвърди: Христо Иванов да си пише оставката . 0| 4666 |07.07.2015 Канадска моделка грабна оръжието срещу ИД

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads