Реклама / Ads
8| 7455 |30.09.2010 НОВИНИ

Иван Костов на тайна среща с премиера?

.
Иван Костов и Бойко Борисов по време на поредната инициатива в болница Шейново Източник: econ.bg
Иван Костов е в нелегалност от вчера, след като директорът на болница "Шейново" и акушер-гинеколог е сред спряганите хора, които днес вероятно ще заемат овакантения от Анна-Мария Борисова пост в министерството на здравеопазването.
 

Свързахме се със секретарката на д-р Костов, който е председател на управителния съвет на АГ болницата, но тя отказа да ни свърже с началника си под предлог, че в момента има важна среща и отказа да уточни, дали не става дума за преговори или изслушване на четири очи с премиера Бойко Борисов. От "Шейново" не знаели дори, че шефът им е бил предложен за министър на здравеопазването, но не били учудени, ако слуховете за това се окажели верни, тъй като, по думите на служителите, д-р Костов притежавал мениджърски качества, доказани с "безупречното му ръководене на болница "Шейново", която била сред най-квалитетните в страната. Самият Костов неведнъж е критикувал работата на тройната коалиция и е сред хората, които споделят идеята на ГЕРБ за намаляване на болниците в страната и тяхното преструктуриране.

"Като директор на болница говоря предимно за болничния сектор поради факта, че има една разпокъсаност. Има държавни болници, общински болници, има военни болници, болници към транспортното министерство и МВР, частни болници и т.н. Хубаво е Министерството на здравеопазването да бъде един основен диригент, така че процесите, които касаят специално болничния сектор, да бъдат управлявани, а не да бъдат хаотични. От друга страна, е много важно данните, които събира Здравната каса като статистика за заболеваемостта да бъдат реални. В момента и в болничната, и в извънболничната помощ, за да бъдат усвоявани определени клинични пътеки, събираните данни не съответстват реално на здравната обстановка в страната. Не на последно място трябва да се мисли в посока на едно реално остойностяване на клиничните пътеки, едно постепенно към диагностично свързани групи. След като в целия свят се работи с диагностично свързани групи, би трябвало и ние да работим, независимо че това би изискало по-голям финансов ресурс в здравеопазването, защото в момента системата е недофинансирана", казва д-р Иван Костов в интервю за puls.bg.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5753 |30.09.2010 Ив. Костов: Борисов няма право на 3-та грешка . 26| 5491 |29.09.2010 Костов: Лъжем младите хора, създаваме менте вишисти . 25| 5500 |29.09.2010 Социоложки: Бойковият кабинет се харесва като Костовия . 1| 4957 |28.09.2010 РЗС блокира кабинета Цачева, ако откаже среща с Янев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads