Реклама / Ads
34| 6782 |08.11.2020 НОВИНИ

Иван Кръстев: Големият въпрос е какво ще прави Тръмп през следващите месеци

.
Иван Кръстев
Големият въпрос е какво ще прави самият Тръмп през следващите месеци. Едно от нещата е да даде знак какво ще прави през следващите четири години. Най-вероятно ще обяви себе си за лидер на съпротивата срещу Байдън и демократите. Той ще вземе три или четири вътрешнополитически и външнополитически важни решения, за да направи много трудно за Байдън да промени позицията по тези въпроси. Едно от нещата е възможността за агресивни търговски действия спрямо Китай или допълнителен натиск спрямо Иран.
 

Това коментира пред БНР Иван Кръстев, ръководител на Центъра за либерални стратегии и изследовател в Института по по хуманитарни и социални науки във Виена.

 

„Това са изборите, на които са гласували най-голям брой американци като абсолютно число. Поляризацията не е просто поляризация, а езикът на две групи. Има две Америки. Няма американски президент, който да е избиран с толкова много гласове, както Джо Байдън. Но разделението остава по това къде живееш, какъв е цветът на кожата ти“.

По думите му е възможно разделението да стане и институционално, но чак през януари ще разберем кой контролира Сената. "Ако републиканците запазят контрола си върху Сената, големият въпрос е как Байдън ще работи с тях.", смята Кръстев.

 

"Много от сенаторите в републиканската партия обаче не бяха щастливи от начина, по който Доналд Тръмп управлява. Те стояха зад него, защото ги беше страх, че ще бъдат убити с туит", допълни той.

 

„Трябва да следим как ще се развият отношенията между Тръмп и FOX News“, допълни Кръстев.

 

Иван Кръстев посочи, че тези избори са били референдум върху Тръмп.

„Хората, които гласуваха за него, гласуваха заради него, но тези, които гласуваха за другия кандидат, гласуваха срещу него“.

 

Анализаторът подчерта, че победата на Байдън не зависи от вота в един щат, в случая Пенсилвания.

„Най-вероятно няма да се стигне до произнасяне на Върховния съд... Идеята, че всички назначени от Тръмп съдии автоматично ще гласуват за него, не е вярно. Един казус може да стигне до Върховния съд и това е Пенсилвания... Доналд Тръмп е известен с това, че не губи лесно и красиво“, каза още Кръстев

 

Изборът на Байдън не означава, че светът се е върнал към епохата преди Тръмп, категоричен беше Иван Кръстев. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 5855 |07.11.2020 Георги Горгиев за Фрог: Липсата на комуникация е големият проблем. Трансплантираните няма да имат досег с COVID . 10| 7385 |06.11.2020 Парламентът отказа да спаси ДПС от закриване . 54| 4737 |05.11.2020 Иван Костов: Страната е на ръба на безпомощност на институциите да се справят с една здравна криза . 16| 16780 |05.11.2020 Генка Шикерова: ББ вчера: Имаме всичко осигурено! УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ днес с апел за помощ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads