Реклама / Ads
2| 3491 |02.02.2023 НОВИНИ

Иван Николов към Вучич: Действате срещу България, признахте за агентурната мрежа срещу българите

.
Иван Николов
Директорът на Културния-информационен център в Босилеград Иван Николов остро осъди вчерашното поведение на сръбския президент Александър Вучич в България. Вчера Вучич призна, че следи цялата комуникация на агенцията с КИЦ-Босилеград.
 

"Г-н Президент, това че ме подслушвате денонощно повече от 25 години, за мен не е нищо ново. Впрочем, никога нищо не съм и крил – каквото мисля, говоря и пиша публично. Важното е, че въпросите ви удариха по слабото място и пред цялата българска общественост разобличихте тоталитарната същност на държавата, която водите и че подслушвате всеки един телефон на хора, които просто искат да живеят нормално", пише Николов.


"Повярвайте ми, това съвсем не работи за добросъседските отношения с България и членството на Сърбия в ЕС. И второ, вие в гнева си сами разобличихте агентурната мрежа, която има задачата да ме подслушва", написа още Иван Николов.


Вчера на въпрос на репортера на БГНЕС как се е стигнало до драстичното намаляване на населението в Босилеград с една четвърт за 10 години и за екологичните проблеми там, Вучич отговори: Всичко разбрах. Всичко знам. Знам и кой ви каза да ме попитате това. Добре следя кой от Ниш, кой от Босилеград и кой е от Културно-информационния център там.


Поради заплахите срещу сръбските журналисти в началото на месец декември българският посланик в Сърбия Петко Дойков, заедно с още 10 дипломати от Европейския съюз /ЕС/, посети редакцията на последното независимо и свободно печатно издание в Белград "Данас" с цел да изрази подкрепата си и да се противопостави на заплахите срещу журналистите. Срещу редакцията през месец ноември миналата година бяха отправени смъртни заплахи, а властите се отнесоха с безразличие към тях. В заплахите пишеше, че журналистите от "Данас" ще свършат като тези от френското издание "Шарли Ебдо".

 

Преди няколко седмици в Правния факултет в Белград, в партньорство с Министерството на културата бе организирана "научна" изложба за "българския геноцид" над сърбите. Това бе повод в МВнР да бъде извикан за обяснение сръбския посланик в София, пише още БГНЕС.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3292 |02.02.2023 Христо Иванов за Радев: Имаме необявен квазипрезидентски режим на управление . 3| 3021 |01.02.2023 Иван Иванов, КЕВР: Газът през февруари ще бъде под 125 лв. за мегаватчас . 4| 3050 |30.01.2023 Христо Иванов: Целта ни е първият мандат, за да наложим своя дневен ред за управление на България . 0| 2900 |30.01.2023 Иван Таков: Дългът на ”Топлофикация - София” наближава 1,5 млрд. лв., а управляващите в СО мълчат и бездействат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads