Реклама / Ads
118| 8159 |17.03.2013 НОВИНИ

Иван Сотиров сравни Костов с Хитлер

.
Иван Сотров, член на Националния съвет на СДС Източник: Булфото
Председателят на ДСБ Иван Костов е най-сериозната причина, поради която СДС загуби многомилионния си електорат от началото на прехода. Иван Сотиров, член на Националния съвет на СДС стигна и по-далеч – сравни Костов с Хитлер.
 

Попитан от водещия на "Всяка неделя" Кеворк Кеворкян, дали посочването на Костов не е прекалено съсредоточаване в образа му, Сотиров отговори: "Да кажеш, че това е фиксация, е все едно да обвиниш евреите, че се фиксират с Хитлер." Според него хората в СДС са били подложени от Костов на унищожение, "макар и не във физическия смисъл на думата."

"Още в началото беше заложен сценарий кукловодите на прехода да изиграят сценка", категоричен бе Сотиров. Той обясни, че през последните 23 години представящите се за десни, с изключение на романтичния период по времето на Филип Димитров, всъщност са представители на старото време или негови преки наследници.

"Нали помним 1997 година. Какви бяха ангажиментите тогава? Три основни - да се разкрие истината за грабежа, лустрация и да се изкарат досиетата. Нито едно не се случи. Замазаха се нещата. Не можеш да говориш срещу руснаците и в същото време да им даваш "Нефтохим" за сума, 10 пъти по-малка от приватизиционните цени за предприятия с подобни параметри в чужбина. Това е национално предателство", отсече Иван Сотиров и изрази 100-процентовото си убеждение, че Костов разиграва двойна игра в полза на Русия.

"Национално предателство е и моратотиумът за шистове газ. Не можеш да не проучваш как да съживиш икономиката си", добави той, прехвърляйки топката към днешно време.

Сотиров възнегодува срещу опитите на Иван Костов да приватизира Синята коалиция, въпреки че тя не съществува след разпускането на Народното събрание. "Виждате сега това менте, което се стяга на политическия терен. С разпускането на Народното събрание, вече няма Синя коалиция, тя беше само парламентарна. Пет са партиите, формиращи коалицията. Костов продължава да говори от тяхно име. Това е измама", алармира седесарят.

Иван Сотиров обърна внимание на още няколко от последните изяви на Командира. "Видяхте как Костов за пореден път се самопредлага, след като поиска мандат, но беше отхвърлен от Плевнелиев. Сега се опитва да създаде впечатление, че служебният премиер Марин Райков е негово решение. А Райков е в дипломацията от 1987-а година, доколкото знам. Няма начин", обяви Сотиров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 7933 |11.03.2013 Д. Иванов: Лица от СИК имаха интерес Илия Павлов да го няма . 23| 5340 |07.03.2013 Кабаиванов: Прочистихме СДС от корупционни лидери . 201| 50685 |06.03.2013 Проф. Д. Иванов: Планът Ран-Ът е дело на мен, Костов и колектив . 34| 6263 |04.03.2013 Проф. Димитър Иванов: Президентското време изтича

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads