Реклама / Ads
8| 7930 |11.03.2013 НОВИНИ

Д. Иванов: Лица от СИК имаха интерес Илия Павлов да го няма

.
Димитър Иванов
Разпростирането на Илия Павлов в няколко много големи сфери, особено в енергийния бизнес, не му донесе предимства, дори напротив – „Мултигруп” започна да губи, заради причината, че завзема голямо пространство в бизнеса.
 

Това коментира пред TV7 Димитър Иванов, вицепрезидент на "Мултигруп" от 1991 до 1996 г. - именно годините на възходящо развитие на групировката според него.

Илия Павлов се опитал да играе и на външните пазари, особено в областта на енергетиката, металургията и туризма, но опитът му е бил неуспешен, смята Димитър Иванов. „Дори и да беше останал жив Илия, което трябваше да се случи, „Мултигруп” щеше да се разпадне, тъй като беше стигнал нивото си на мениджърска компетентност, а и на капиталова адекватност, че да продължава да играе основна роля в държавата.”

Нямам пророчески способности и нямам намерение да набеждавам който и да е било за убийството на Илия. Мисля, че се дължи на натрупване на фактори, сред които и завист, и лично озлобление срещу конкретни действия на Илия. Неговият бизнес и неговите интереси на хегемон се бяха разпрострели в целия сектор, коментира Димитър Иванов.

На въпрос СИК или ВИС по това време са имали по-голям интерес да го няма, Иванов отговори: „Отделни лица от СИК.”

На съвсем друго мнение пък бе масонът Димитър Недков, който също е бил близък с Илия Павлов. „Определено смятам, че нито СИК, нито ВИС имат интерес да го има или да го няма човек като Илия Павлов.” Той смята, че държавата има вина за смъртта на Павлов, защото той започнал да формира политики. Държавата няма нужда от такива силни фигури и групировки, а някои кръгове като се възползват от такива като Илия, в един момент искат да се отърват от тях.

Илия Павлов е нарушил както вътрешни, така и външни интереси, смята Димитър Недков. „Всеизвестно е, че в България обикновено заемащите управлението, започват да обслужват нечий външен интерес.” Той не вярва, че поръчителите на Илия Павлов ще бъдат разкрити, защото управлението на държавата е на път да се върне в ръцете, на тези, които нямат интерес от това, коментира Недков.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 5338 |07.03.2013 Кабаиванов: Прочистихме СДС от корупционни лидери . 201| 50641 |06.03.2013 Проф. Д. Иванов: Планът Ран-Ът е дело на мен, Костов и колектив . 53| 6096 |06.03.2013 М. Манолова: Нови лица ще има в листите на БСП . 34| 6251 |04.03.2013 Проф. Димитър Иванов: Президентското време изтича

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads