Реклама / Ads
0| 2907 |15.07.2022 НОВИНИ

Иван Таков: Единствено БСП концентрира усилията си в решаване на социалните проблеми и постигна не малко успехи

.
Иван Таков
БСП единствена концентрира усилията си в решаване на социалните проблеми в държавата и постигна не малко успехи. Това каза председателят на БСП - София Иван Таков пред социалисти в ”Красна поляна”. Той присъства на разширено заседание на районния съвет на местната организация по покана на нейния председател Евгений Белий.
 

"Знаем колко много работа свършиха министрите на БСП. Увеличението на пенсиите, компенсацията от 25 стотинки на литър гориво, нулевата ставка ДДС за хляба, безплатните детски градини - всичко това беше направено в полза на хората, посочи председателят на БСП - София. - За съжаление, увеличението на цените на горивата и скоростният растеж на инфлацията донякъде обезсилиха безспорно добрите мерки. И в тези условия вероятно ни предстои да се явим на предсрочни парламентарни избори в началото на октомври". 


Иван Таков добави, че в тази трудна политическа ситуация БСП и президентската институция трябва да възстановят добрия диалог по важните за България теми. Лидерът на столичните социалисти отбеляза и важността не само ръководството на партията, но и редовите членове да осъзнаят, че основната им задача в момента е да се борят с всички сили за всеки един глас. "Това означава да се научим да чуваме проблемите на всеки гражданин и да полагаме усилия да ги решаваме, да говорим с неговия глас, да уважаваме мнението му, да отчитаме позицията му, каза Иван Таков. - Само с реални действия ще получим доверието на хората".    


Пред социалистите от "Красна поляна" председателят на БСП - София каза също, че основната цел за местните избори през есента на 2023 година ще бъде участието в управлението на София. "ГЕРБ със сигурност ще загуби това мнозинство, което има през последните 12 години в града. За нас е много важно да намерим най-точната формула, по която да подготвим и проведем тези избори, каза Иван Таков. - Нашата партия е на 131 години, през това време винаги е участвала активно в обществения и политически живот на държавата. Активно е защитавала интересите на работниците, на пенсионерите, на учещите, на по-слабите. Затова е необходимо да съхраним партията и доверието в нея на всяка цена. БСП трябва да е на първа линия в политиката и през следващите 131 години и да защитава интересите на хората. Когато мислим за държавата, трябва да мислим и за партията".


Председателят на районната организация на БСП в "Красна поляна" Евгений Белий отбеляза, че правителството е загубило фокус след началото на конфликта в Украйна. "Вместо да се концентрира върху вътрешните за страната проблеми, то положи твърде много усилия за заемане на крайни и едностранчиви позиции в условията на засилващо се противопоставяне между Изтока и Запада, коментирай той. - Министри и други ключови фигури от партиите, с които БСП е в коалиция, забравиха, че основните опоненти са Бойко Борисов, ГЕРБ и техният модел на управление. И вместо да водят тази битка, която е по силите на правителството, мнозинството и българския народ, се втурнаха да решават глобални политически въпроси, да се борят с Путин и Русия и да оправят глобалната политика, сякаш някой извън нашите граници изобщо се вълнува от това, че наричаме тази велика държава "бензиностанция с ракети".


Евгений Белий добави, че ако вербални гафове на представители на "Продължаваме промяната" можеше да бъдат оставени без съществени последствия, то грубите управленски грешки като прекратяването на отношенията с "Газпром" и изгонването на руските дипломати ще имат трайни и неблагоприятни последици за битието на всеки български гражданин.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3073 |15.07.2022 Почина първата съпруга на Доналд Тръмп - Иванка . 0| 2932 |14.07.2022 КС отряза Гешев: Закриването на органите на спецправосъдието не противоречи на Конституцията . 0| 2949 |14.07.2022 Христо Иванов: Трябва да се опитаме да възстановим досегашната конфигурация в парламента . 0| 3233 |13.07.2022 Атанас Славов, ДБ: Иван Гешев говори само политически

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads