Реклама / Ads
0| 3255 |29.04.2022 НОВИНИ

Иван Таков пред социалисти в ”Подуяне”: БСП може да участва в управлението на София, но трябва да сме разумни и прагматични

.
БСП може да участва в управлението на София след местните избори през есента на 2023 година. Това заяви председателят на БСП - София и на групата на социалистите в СОС Иван Таков пред социалисти в "Подуяне". От там започна серията му от срещи с актива на БСП по райони в столицата.
 

Това са първите директни разговори на Иван Таков с членове и симпатизанти на БСП, след като беше избран на поста преди малко повече от месец. На срещата присъства и заместник-председателят на Народното събрание от БСП Кристиан Вигенин, който членува в района. В началото Иван Таков връчи членски карти на БСП на четирима новоприети младежи и им пожела да бъдат активни и отговорни социалисти.

 

Основната тема, която Иван Таков засегна, беше за предстоящите местни избори - за подготовката и работата, която предстои. Иван Таков беше категоричен, че разум, отговорност и прагматизъм са основните условия за това БСП да бъде част от управлението на София след есента на 2023 година. Ако целта бъде реализирана, социалистите за първи път ще влязат у правлението на столицата след промяната през 1989-та година.

 

"Трябва много внимателно да преценим как да се явим на местните избори. Имаме пред нас няколко месеца, в които трябва да вземем това решение, каза Иван Таков. - Каквото и да бъде то, предстоящите местни избори ще бъдат огромно предизвикателство за Градската партийна организация. Затова нямаме никакво време за губене и от сега започваме работа в много направления едновременно. И с подчертано засилено внимание към местните политики".

 

Иван Таков каза пред социалистите в "Подуяне", че ще разчита на активността и работата на всеки един от членовете и симпатизантите. "Очаквам отговорност и реални действия по места от всички, заяви той. - Всеки район има своите специфични проблеми, а ние трябва да предложим решения, да открием начините за справяне с тях. Да намерим съмишленици по места, да работим с гражданските инициативни комитети, да сме на терен при хората, за да им помагаме. Без активност в тази посока, без упорита работа и постоянство, без реални действия няма как да постигнем нашите цели. Трябва да си дадем ясна сметка за това още сега".

 

Темата за именуването и преименуването на обекти в София, свързано с политическата конюнктура в момента, предизвика бурна и емоционална реакция от страна на социалистите в "Подуяне". Иван Таков разказа за действията на групата на БСП в Столичния общински съвет по отношение на докладите за издигане на украинското знаме редом до българския флаг на фасадата на СО, за именуване на площи в район "Изгрев" с "Героите на Украйна" и "Борис Немцов" и за опитите за смяна на името на 36-то СУ "Максим Горки". Социалистите от "Подуяне" изразиха бурно недоволство и от появилата се идея от страна на представители на Демократична България за смяна на името на ул. "Граф Игнатиев".

 

"Нашата основна задача е да спечелим битката за историята, заяви Иван Таков. - И тук няма място за отстъпление. Бруталната атака, подета в последните месеци с цел подмяна на историята от временно пребиваващи в политиката субекти, не е нещо ново за нас. Но само заедно можем да дадем категоричен отпор на натиска за премахване на паметници, на всекидневното им поругаване, на исканията за преименуване на знакови за София улици или именуване на площи с една-единствена цел - провокация. В общинския съвет ние няма да отстъпим и с всички позволени средства ще отстояваме историческата истина. Но имаме нужда от подкрепа от целия наш актив, от симпатизантите ни и от всички разумни и мислещи граждани на София".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7612 |29.04.2022 К. Кунева пред Фрог: Държавата да намери механизъм, който да подкрепя ситуационните центрове за бежанци . 0| 19897 |29.04.2022 Иво Инджев пред Фрог: Всяко тържество на Русия е смърт за България, а рашистите у нас пеят в хор. И не ги е срам . 0| 3460 |29.04.2022 Войната в Украйна може да продължи години, предупреди НАТО . 0| 3202 |29.04.2022 КЕВР ще обсъди цената на природния газ, има предложение за покачване с 5 на сто

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads