Реклама / Ads
1| 2296 |03.07.2024 НОВИНИ

Иван Таков проведе заседание с легитимните председатели на райони на БСП в София

.
Общопартийната контролна комисия описа в Протокола от заседанието на 29 юни 19 точки с груби нарушения и фалшификации, направени по време на Националния съвет от 25 февруари 2024 г. Легитимният председател на Градския съвет на БСП - София Иван Таков проведе днес заседание с легитимните председатели на райони на БСП в София.
 

Това е първо тяхно събрание, след като на 29 юни Общопартийната контролна комисия (ОПКК) излезе с решение, че легитимна управа на Градската организация на БСП в София е тази, която е била до 25 февруари 2024 г. На днешния председателски съвет присъства и Гергана Алексова, която е заместник-председател на ОПКК в БСП.

 

Тя лично запозна председателите на райони в София с взетото решение.


Констатациите на нарушения в него са описани в 19 точки. Сред тях има грубо погазване на Уставните правила и фалшификации. На тази база част от решенията на членовете на ОПКК, взети при пълно единодушие, гласят: "Заседанието на Националния съвет на БСП от 25 февруари 2024 г. е проведено в нарушение на чл. 6, ал. 1 от Устава на БСП и е нелегитимно", "Решенията, взети от Националния съвет на БСП от 25 февруари 2024 г., са взети в нарушение на чл. 6, ал. 2 и са нелегитимни". Също така мандатите на всички органи в Градския съвет на БСП - София не се считат за отменени.

 

Отменени са обаче заседанията на Районните конференции/Общи събрания на 24-те районни организации на БСП в София, насрочени и проведени като част от предсрочния пълен цикъл отчети и избори, насрочен с решение №135 на НС на БСП от 25 февруари 2024 г., както и тези на всички хоризонтални структури. Отменя и заседанието на Градската конференция на БСП - София, проведено на 21 април 2024 г.
В решението си ОПКК определя за легитимни председателите на всички структури в Градския съвет на БСП в София, които са избрани и действащи към дата 25 февруари 2024 г.

 

Иван Таков проведе председателския съвет в залата на шестия етаж в централата на БСП на ул. "Позитано" №20. На него председателите решиха заедно да отидат в Градския съвет на БСП - София на ул. "Леге" №10, за да бъде осъществено предаването на ключовете от централата и печата от нелегитимно управляващата след 21 април Диана Тонова. В централата на БСП - София обаче нямаше никой и кабинетите бяха заключени.


"Диана Тонова имаше покана да присъства на днешния председателски съвет, тъй като тя е легитимният председател на районната организация на БСП в "Триадица", обясни Иван Таков. - Днес Диана Тонова не присъства на събранието. Ние ще спазим реда, ще й изпратим покана за доброволно предаване на централата на ул. "Леге" №10. Ако откаже да го направи, ще действаме според законите в държавата, тъй като правото е на наша страна".

 

Иван Таков очаква работата на Градския съвет на БСП в София да се нормализира от началото на идната седмица. "Предстои да направим заседания на всички органи и да дадем ход на стартиралия на 15 юни редовен отчетно-изборен цикъл в БСП", завърши той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 36| 5218 |03.07.2024 Politico: Тръмп обмисля да сключи сделка с Путин, за да блокира присъединяването на Украйна към НАТО . 2| 2437 |03.07.2024 Два топ сблъсъка в 1/4-финалите приковават погледите на Евро 2024 . 2| 4003 |03.07.2024 КЗК погна една от големите търговски вериги заради спорни договори . 33| 7890 |03.07.2024 Кабинетът "Желязков" не беше приет /ВИДЕО/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads