Реклама / Ads
3| 3214 |25.02.2024 НОВИНИ

Нинова сменя ръководството на БСП - София заради подкрепата му за шефа на СОС

.
Източник: БГНЕС
“Взехме решения за пълен цикъл от избори в София и Бургас. Наложи се да вземем това решение поради неизпълнение от градското ръководство на решения на националното ръководство. Не изключваме никого, социалистите сега решават”. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след проведен Национален съвет на партията.
 

“Това че на някого не му харесва какви решения взима националното ръководство, не е основание да лъжат. Заседанието започна с кворум”, увери Нинова.


Лидерът на БСП заяви, че в рамките на 2 месеца трябва да се проведат пълният цикъл от избори, на който ще трябва да се изберат 24 районни председатели и градско ръководство. “Сформирахме работна група, която да се занимава с изборите, и неин председател ще е Анна Янева - бивш председател на градския съвет на район. Очакваме членовете на БСП София да се произнесат”, уточни Нинова.

 

Тя обяви и резултатите от гласуването. “5 гласа “против”, 4 “въздържали се”, 86 гласа “за” да гласували за снемаме доверие от ръководството на местната структура в София. "Ние сме принципни и последователни - констатирано бе, че БСП - София не изпълнява нашите решения”, коментира лидерът на БСП.

 

Нинова коментира и думите на досегашния председател на БСП - София Иван Таков, който по-рано през деня каза, че НС на БСП заседава без кворум и решенията му не са легитимни с думите, че на форума е имало дама, която три пъти се е изказвала, а накрая заявила: “аз не съм присъствала тук и не съм участвала“.







"Това говори достатъчно. Това е доказателство, че има хора от БСП, които не са доволни от резултатите, но заседанието ни бе проведено според всички правила”, уточни Нинова.

 

Припомняме, че общинските съветници от групата на БСП в СОС подкрепиха кандидатурата на "Продължаваме промяната-Демократична България" и "Спаси София" Цветомир Петров за председател на СОС, вместо да издигнат и подкрепят свой кандидат, както бе спуснато от партията. Причина за сваленото доверие от страна на ръководството на партията бе мотивирано с факта, че подкрепилите новия председател на СОС вече "не представляват партията".

 

По-рано днес лидерът на БСП в София - Иван Таков заяви, че заседанието не е имало кворум, т.е не може да се вземат легитимни решения. Според него, ако решенията бъдат приети за легитимни, това би било саботаж на местните избори и на цялата партия.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 3061 |25.02.2024 Посланик Мертен: Държави като САЩ и други в ЕС имат ограничено влияние в Русия напоследък . 5| 4467 |25.02.2024 Христо Петров - Хазарта симпатизирал на Габриел: Много бих се радвал да я чувам по-често да говори със свои думи . 4| 3163 |25.02.2024 Родителите на Филип: Съдиите и прокуратурата са на страната на убийците. Не очаквахме убиецът на сина ни бъде освободен . 6| 2926 |25.02.2024 Преподавател в Харковския университет: 2024 г. войната ще е на дронове, за да се минимизират цивилните жертви

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads