Реклама / Ads
0| 3185 |07.07.2022 НОВИНИ

Иван Таков: Управляващите в СО да не се оправдават, а да си понесат отговорността за състоянието на ”Топлофикация”

.
Управляващите в Столична община трябва да си понесат отговорността за състоянието на ”Топлофикация София”, вместо да се оправдават. Това заяви председателят на БСП - София и на групата на социалистите в СОС Иван Таков.
 

Той направи коментара по повод обсъждането на два доклада, свързани с бъдещето на най-голямото общинско дружество на днешната редовна сесия на СОС. Първият от тях беше свързан с утвърждаване на бизнес план на "Топлофикация София" ЕАД за 2022 г., който общинските съветници от групата на БСП не подкрепиха. Въпреки това докладът беше приет с 31 гласа.


"За това толкова тежко състояние на общинското дружество управляващите в Столична община може да се опитват да прехвърлят вината на Петър Димитров, на слънчевите изригвания, на черните гарги, на когото поискат. Но това няма значение, защото дори и за тях е ясно каква е причината, коментира Иван Таков. - Къде е отговорността на управлявалите "Топлофикация София" през годините? А за това, че 93 милиона на столичани потънаха кой е виновен? За тези 93 милиона имам питане още от 2015-та година, на което все още чакам отговор. Това е години наред нехайство!".


Иван Таков припомни, че от 2013-та досега са сформирани много работни групи с цел да бъде намерено решение на проблемите в "Топлофикация София". "И до къде стигнахме?! До никъде, коментира още той. - Чуваме само едно и също изречение - "Топлофикация София" е част от енергийната система и сигурност на страната. Очевидно то дава самочувствие и спокойствие на управляващите, че независимо колко зле е ръководено дружеството и колко СО нехае за него, то ще продължава да работи. Крайно време е обаче управляващите в СО да се вземат в ръце и поне веднъж да довършат нещата до край".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3073 |06.07.2022 Хр. Иванов: Радев да бъде посредник, а не просто да изкара един бърз спринт по конституционния терен . 0| 2841 |06.07.2022 Христо Иванов: Трябва да се говори с ИТН за подкрепа . 0| 3807 |05.07.2022 Близки на застреляния Любо Иванов алармират Гешев, че разследването закуца . 0| 2829 |04.07.2022 Марин Райков: Закриването на руското посолство в София би било грешка на Москва

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads