Реклама / Ads
34| 11066 |12.04.2019 НОВИНИ

Иванчева с разтърсваща изповед: Кандидатирам се за евродепутат от безсилие пред мафията

.
Десислава Иванчева и Биляна Петрова
Скъпи българи, приятели, сънародници, където и да се намирате в България, Европа, по света, реших, че Ви дължа една искрена, чисто човешка изповед. Знаете ли, че нямаше да оцелея физически след всичко, на което бях подложена без Вашата подкрепа, тази на екипа ми, на адвокатите, на НПО-тата, които обединиха усилия и показаха на мафията, че с Биляна Петрова не сме сами.
 

Всички вие показахте, че гражданското общество не е съсипано, въпреки усилията на политическата клика да вмени на хората, че нищо не зависи от нас, че сме безсилни.

 

Всички мигновено разбрахте, че моят 8 часов публичен, безкрайно унизителен линч, т.нар. арест, беше предупреждение, към всички вас да сте послушни и смирени и да продължавате да се правите, че не забелязвате безобразията, които се вършат с народа, с милата ни прекрасна родина, узаконяването на безчинствата на олигархическите кръгове, на шепичката жадни за богатства и власт хора, които трупат къщи, тризонети, коли, банкови сметки за 10 поколения напред.


Питам ги в колко къщи може да живее един човек, колко коли може да кара, колко може да изяде и изпие. И всичко това се случва на фона на жалкото и унизително съществуване на родителите ни, на хората с малки бизнеси, на тези които се опитваме да издрапаме и да храним децата си. Докато в същото време осигуряваме заплатите на многохилядната ни администрация, и оцеляваме под данъчното пладнешко ограбване.


И знаете ли, бидейки в ареста близо 9 месеца, заключена между 4 стени, оковавана в пранги, поставяна зад стъклени стени, имах много време да мисля - защо ми се случва всичко това и то по този отвратителен, унизителен начин, защо аз и Били сме подложени на такава физическа и психическа репресия, която не е прилагана и на закоравели серийни убийци.


И знаете ли какъв е отговорът: СТРАХ на дребни, пошли, меркантилни, жалки, корумпирани, алчни, загубили всякаква човещина души. Които ги е СТРАХ, че „ще се появят още много Иванчеви, ако не се вземат мерки”. И знаете ли кога идва краят на една власт? Когато властимащите искат да накара хората да се страхуват, а не да ги харесват.
Много хора и медии ме попитаха през последните дни „защо съм приела да бъда издигната за евродепутат, а не гледам към кметските избори на есен?”


Отговорът ми е много кратък – ОТ БЕЗСИЛИЕ. Защото вече мафията е превзела всички институции, включително и законодателния орган. А той прокарва закони, които да узаконяват безчинствата на един малък, тесен, олигархически кръг. Нужна е спешна външна намеса, защото държавата ни загива. Тук политиците ни се интересуват как да придобият евтини апартаменти, тераси, асансьори, а не как оцеляват пенсионерите със 100 евро пенсия и сметки за ток 80 евро. Защото дръзнах да искам промяната на един закон, обслужващ строителната мафия и бях сготвена, а бях сготвена защото не исках да бъда ПОСЛУШНА!
От нас зависи бъдещето ни и вярвам, че и вие не искате да бъдете послушни и ще ме подкрепите!

 

Десислава Иванчева, Фейсбук

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 8202 |10.04.2019 Иванчева и Петрова: Липса на разследване на бащата на Иван Гешев доказва, че има недосегаеми в България . 12| 21989 |10.04.2019 Адв. Хаджигенов за Фрог: Няма обрат по делото „Иванчева”, а цирк . 13| 7566 |10.04.2019 Адв. Марковски: По делото ”Иванчева” има изтръгване на показания . 8| 6075 |09.04.2019 Иванчева влиза в надпреварата за евроизборите, Биляна Петрова ще се канидатира за кмет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads