Реклама / Ads
47| 7880 |15.05.2011 НОВИНИ

Д. Иванов: България стигна до социална революция

.
Димитър Иванов
Ситуацията е жестока в страната, тя е жестока в цяла Европа. В България обедняването става все по-голямо, то е огромно. Този процес ще продължи минимум още 5-6 години. Съветническите дрехи се оказаха тесни за желанието ми да бъда полезен.
 

Кризата беше отразена в президентските доклади, ние предупредихме, че се задава световна финансова криза, каза проф. Димитър Иванов в предаването Нека говорят по бТВ.

Дойдох през 2008 г., на летището ме посрещна Г. Коритаров, после поисках среща с държавния глава Г. Първанов. Представих му информацията, че се задава голяма криза. Той ме попита дълга ли ще бъде тя. Отговорих му, че тя ще бъде дълга, жестока криза. На другият ден в Нова тв направих анализ на кризата. Правителството се надяваше световната криза да заобиколи България, но това нямаше как да стане, обясни професор Иванов.

Първанов е балансиран човек, който винаги ме е изслушвал. Тогава, когато се сформира правителството на тройната коалиция, информирах и правителството. Вече не съм съветник, съветническите дрехи се оказаха тесни за желанието ми да бъда полезен. Първият мандат на Първанов беше доста полезен. Тогава ние работехме и с икономическия съвет на Буш, но моята прекалена атака към тройната коалиция попречи на срещата, припомни си икономистът.

Голям проблем за България е това, че тя е загърбила своя национален идеал. ГЕРБ се затвори в себе си, а това коства доста. Ситуацията е жестока в страната, тя е жестока в цяла Европа. В България обедняването става все по-голямо, то е огромно. Този процес ще продължи минимум още 5-6 години. Безработицата е голяма, продължава спада на промишлените стоки, продължават да се увеличават лошите кредити, свива се потреблението на населението, обрисува картината Иванов.

Според икономиста Европа достига до много тревожна социално-икономическа ситуация. Ние сме останали единствената страна без антикризисна програма. България е достигнала до социална революция, ние трябва да отидем до шоково вдигане на доходите. Ние трябва да видим какво правят в развитите страни, да видим Америка. Не може да се оставят българите на такава огромна дистанция след Полша, Чехия, с които преди бяхме равни.

Аз се опитвам да организирам граждански сдружения, там са 50-60 процента от българските избиратели. Старите партии не смениха своята програма, своята визия за нуждите на България, каза Иванов.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 11280 |15.05.2011 ВМРО–НИЕ: Искаме бъдеще за България тук и сега . 5| 5462 |14.05.2011 Цв. Цветанов: България е част от трансграничен канал за контрабанда . 13| 5588 |14.05.2011 България най-бавно излиза от кризата . 58| 13603 |08.05.2011 Т. Томов: България в момента няма достойнство; няма лидери

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads