Събота, 16 Декември 2017, 20:50
Frognews
2| 7042 |15.07.2017

Хр. Иванов за уроците на доц. Кристиан Таков и заплахите пред демокрацията и зависимостите на съдебната власт

.
Христо Иванов
„Кристиан ни остави няколко наистина много велики урока. Той знаеше за своята болест от много години, живееше с нея. Изумително не се боеше. Тези дни постоянно си спомням последните ни разговори. Той се държеше като човек, който иска да успокои другите. Така започна разказът на председателя на „Да, България“ Христо Иванов пред BiT.
Преди 3 седмици беше готов да се кандидатира за член на ВСС, разбирайки че няма да бъде подкрепен и че няма да има време да изпълни това нещо“, коментира още Христо Иванов.

„Кристиан не се боеше в една страна, в която има много страх. Разбираше, че трябва да уплътни малкото време, което има. Наблюдавах го как търсеше как да се ангажира обществено, за да остави след себе си малко повече. Това беше човек, който беше абсолютно лишен от озлобление“, коментира Христо Иванов.

Христо Иванов коментира и въпроса ще има ли обединение вдясно. „Всяка политическа сила, независимо дали е в управлението или не е в управлението, е част от онази група заинтересовани лица, която оставя България да се свлича към периферията на Европа.

С всяка политическа сила, която има това чувство за риск пред демокрацията и е опозиционна, ние сме готови да работим по конкретни общи усилия“, заяви Иванов. По думите му, не става дума за обединение от типа нов Реформаторски блок.

Във втората част на разговора Христо Иванов коментира зависима или независима е съдебната власт, а в разговора се включи по телефона и Явор Божанков от БСП.

„Законът за съдебната власт дава много добри възможности за провеждане на прозрачен и честен избор, но за съжаление правната комисия започна с правила, които погазваха закона. Хвърля се излишна сянка върху някои от кандидатите“, заяви Божанков.

„Действително, аз обсъждах кандидатурата и на г-н Таков. БСП имат три критерия за подбор на членове на ВСС. Моята идея не отговаря на нито един от трите критерия. Вътре в е групата няма конфликт между нас“, заяви Божанков по повод изказванията на Зарков и обвиненията, че някой друг му е написал бележки.

Христо Иванов заяви, че БСП и Корнелия Нинова съгласуват всяко свое действие по отношение на съдебната власт с главния прокурор. Той каза, че няма да прави прогнози за новия орган, който трябва да бъде създаден за борба с корупцията и посочи. „За последни-те 10-11 години за трети път учредяваме такъв орган“, добави Иванов.

„Политическата ни цел е да формираме една голяма общност от хора, които са готови да се борят срещу това Борисов да се превърне окончателно в българския Лукашенко“, заяви Иванов.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Авария остави без парно и топла вода столичния квартал „Младост” 0| 76 |16.12.2017 . МВР търси да назначи над 5000 души 0| 499 |16.12.2017 . ЕС въвежда нови правила за търговия с криптовалути 0| 975 |16.12.2017 . ВМРО-ДПМНЕ бойкотира промяната на името на Македония 0| 1063 |16.12.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах