Реклама / Ads
9| 7927 |04.11.2020 НОВИНИ

Д-р Георги Тодоров: Заплашиха д-р Божилова от Шумен да я пратят в COVID-отделение

.
Д-р Иво Тодоров и д-р Иво Ватев
В нашия алианс има патоанатом, д-р Божилова от Шумен, която е заплашена от нейния работодател, че ще я прати в COVID отдел. Това заяви един от създателите на Лекарския алианс за нормалност лабораторният специалист д-р Георги Тодоров. Част от организацията са и други противници на мерките срещу пандемията - д-р Атанас Мангъров, д-р Антония Първанова и др.
 

Слушахме рекорди, антирекорди. Играе се на принципа - ако не слушаш, ще играе тоягата. Създаваме алианса, защото искаме мислещи хора. Не може хората да живеят в страх и терор.Обаждат се по телефона колеги и ме заплашват , допълни д-р Иво Ватев в "Честно казано с Люба Кулезич" по Евроком.

 

Нормалността беше преди март, преди да ми кажат, че когато някой се закашля първо е коронавирус и после всичко друго. Това са глупости. Нашият алианс означава, че ние ще направим мрежа, че във всеки един момент ние ще знаем какво става в различните градове какво се случва. Когато има нещо ние ще го съобщим на хората да се пазят. По-често няма нищо - гарантирам Ви, че ще се справим с това, което пристига. В медицината най-важното нещо е грижата за хората, обясни той.

 

Първо - няма власт, която да е застанала без да претендира, че се грижи за хората. От втория ден след изборите, която и да е власт казва, че се грижи за хората. Второ- днес Борисов каза, че нарушава закона, защото е готов да открие приемна, на което и да е място, въпреки че да откриеш такава приемна трябва да минеш през Медицински надзор. Те са незаконни, смята д-р Тодоров.

 

Не позволявайте да ви бъркат в носа и устата. Колкото по-малко се тестват хора без симптоми, толкова по-добре. Трябва да се тестват само хора със симптоми, категорични бяха лекарите.

 

Трябва да щадим психиката на хората. Обади ми се младо момче, което е карантинирано без симптоми. Сегашните мерки не помагат. Как ще лекуваш болните по телефона, като кашляш по телефона. Не добра е организацията на здравеопазването. Това понятие първа, втора, трета линия е пародия, категоричен бе д-р Ватев.

 

Трябва специфично да си решаваме проблемите. Да не гледаме Испания, Италия. Нашата икономика не е като на Франция. Не подкрепям този локдаун. Дано Борисов удържи на думата си. Доц. Кунчев, министър Ангелов, оставете хората да си живеят нормално, не ги плашете, каза още д-р Ватев.

 

Апелът на лекарите от алианса за връщане на нормалността е диагнозите да се базират на медицински методи за справяне с кризата и да не се внушава паника сред населението.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 7466 |02.11.2020 Проф. Петко Тодоров: В медиите има пране на пари и съдействие на управляващите в него . 33| 6371 |28.10.2020 Георги Георгиев за Фрог: Изграждането на ”Турски поток” е под контрола на Кремъл и руски фирми . 50| 12927 |25.10.2020 Георги Георгиев към Туск: Да твърдите, че Борисов ни пази от Путин и Ердоган, е все едно да твърдите, че Хитлер ни е пазил от нацистите! . 5| 4589 |23.10.2020 Георги Лозанов: Пирамидалната структура в обществените медии е от социализма

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads