Реклама / Ads
33| 5942 |22.07.2024 НАРОДЕН ГЛАС

Иво Инджев: Кой сега е “сенилният” в битката за Белия дом!

.
Източник: Facebook
Да видим сега кой се оказва “сенилният старец” в кандидатпрезидентската кампания!
 

С оттеглянето си надпреварата Джо Байдън, независимо дали е било под натиск, на практика дръпна под краката основното пропагадно килимче под краката на поддръжниците на Тръмп. Бяха превърнали преклонната му възраст в неприличен сериал от подигравки. Но сега техният старец Тръмп се озовава в позицията на дъртака спрямо потенциалното си предизвикателство. Отгоре на всички е видно, че 59 годишната Камала Харис, която изглежда по-млада за възрастта си, явно кипи от жизненост.


Точно с това реши да се подиграе 78 годишният Тръм, който би приключил евентуален нов мандат на възраст, надминаваща тази на Байдън в момента. Обърна внимание на жизнерадостния смях на Харис, който показвал, че била луда.


И това го твърди точно човекът, който със своето кълчене и гримасничене в стила на Хитлер и Мусолини си навлече прякора “оранжевия клоун”!







Изглежда, че същият е притеснен. На помощ му се притече младокът Ванс, избран от него за евентуален негов вицепрезидент. Той добави в кошницата с гнилите домати за замеряне на Камала Харис добре известните упреци за ролята й в поощряването на имиграцията и в защита на абортите, както и упрекът, че лъжела за здравословното състояние на Байдън.


Вече писах, че истинското притеснение на кандидата за президент Джо Байдън беше застоят във финансирането на кампанията му и че точно това може да доведе до негово оттегляне от битката за втори мандат.


Ето, че вече имам доказателство за причинно-следствената връзка по повод оттеглянето му, измерена в пари. Моментално настъпи рязък скок във финансирането на кампанията на демократите. Буквално за един ден в тяхната централа пристигнаха 50 милиона долара. Ако е вярно (както сме убедени), че парите са основен ориентир за това “как вървят нещата” в Америка (и в света), мога да кажа убедено, че наблюдаваме обрат в полза на демократите.


В Москва, където не се сдържаха да похвалят избора на Тръмп за вицепрезидент, известен като противник на подпомагането на Украйна с оръжие, този път мълчат. Питат се дали и пак ще бъде спрян предпочитаният от тях Тръмп за най-важния пост в света.


А у нас? Също цари изчаквателна тишина да се види реакцията на Путлер и компания. Основният упрек срещу Камала Харис тук идва от средите на самоназначилите за истински консерватори и антикомунисти нашенци, каквито по право са шепа доказани (предимно бивши емигранти в САЩ) на фронта на антикомунизма българи, е обвинението срещу нея, че е лява. Ама много лява. Направо комунистка.
Като гледа човек колко комунисти по своето поведение и манталитет има в българската политика, включително с десен или консервативен етикет, направо може да умре от смях (подобно на “лудата” Камала, нали). Тук положението е направо Чърчил до Чърчил, малко Тачър и доста Рейгън сред домораслите ни десничари.








Не е българска работа да държим сметка на американците дали ще си изберат ляв или десен (по техните разбирания за ляво и дясно) президент. За нас е важно какъв съюзник ще ни бъдат САЩ. А в това отношение Камала Харис, която осъществи 150 лични срещи със световни лидери по време на мандата си, е дала много по-обнадеждаващи сигнали от троснатия Тръмп, който продължава и до днес да се въздържа от май-малката критика срещу Путлер, наричан от Байдън в пряк текст военен престъпник и убиец.


НА СНИМКАТА: Харис и председателската на Камарата на представителите в конгреса на САЩ Нанси Пелоси демонстрират солидарност с Украйна по време на посещението на президента Зеленски там.
Какво казват авторитетните медии?


Според Ройтерс рисковият ход с кандидатирането на Харис може да се оправдае и за пръв път в 250 годишната история на САЩ страната да бъде оглавена от жена, при това с тъмен цвят на кожата.
The Times се позовава на първо социологическо изследване. Засега то казва само, че Харис има повече шансове да победи Тръмп, който до момента водеше с не повече от 2 на сто пред номинацията на демократите в повечето щати.


Списание Тайм произведе следната корица:


Самата Харис, която е бивш главен прокурор на най-богатия щат Калифорния, декларира следното (в свой клип по повод евентуалното й номиниране):


“Преследвала съм сексуални хищници. Тръмп е такъв. Закрих колежи, които се бореха за печалби. Тръмп ръководеше такъв. Накарах големите банки да се отчитат. Те го притежават. Готова съм не само да се изправя срещу Тръмп, но и да го победя”.

Иво Инджев, Facebook




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 7165 |19.07.2024 Лазар Радков: Защо има толкова много пожари в България в момента ли? Вижте тази снимка . 29| 3086 |17.07.2024 "Няма смисъл, няма за кого": Недоверието е основната причина за ниската активност на последните избори . 1| 3447 |16.07.2024 Дайнов: Бил съм доброволец в гасенето на пожари - ад е. Всички, които палят, трябва да бъдат наказвани . 10| 4725 |15.07.2024 Георги Атанасов за ФрогНюз: Испания реанимира природата на футбола

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads