Реклама / Ads
20| 6712 |08.06.2020 НОВИНИ

Иво Инджев: Сметките на Тръмп ще се окажат грешни. Беше сигурен в победа, но изостава

.
Иво Инджев
Доналд Тръмп беше напълно убеден допреди месец-два, че ще постигне сигурен успех на изборите. Той е от политиците, които залагат на определена аудитория и смятат, че тя е напълно достатъчна. Може би този път калкулацията ще се окаже погрешна. Тръмп изостава пред сигурния си опонент в лицето на Джо Байдън, който е заложил на точно обратното и обединява нацията - все неща, които Тръмп не направи.
 

Това заяви пред bTV журналистът Иво Инджев.

 

По думите му категорично е, че американският президент разделя с говоренето и действията си нацията в САЩ .

 

"Като шупнало шампанско е. Това е сдържан гняв, не е явление, което се е породило на момента. Политиката на президента Тръмп допринесе за това. Знам, че има опоненти на тази теория, но е факт, че той по-скоро е разделял нацията в това отношение - в кампанията си и по време на управлението си", заяви Инджев.

 

По думите му Тръмп е бил убеден само преди месеци, че ще постигне сигурен успех по време на президентските избори тази година.

 

"Като шупнало шампанско е. Това е сдържан гняв, не е явление, което се е породило на момента. Политиката на президента Тръмп допринесе за това. Знам, че има опоненти на тази теория, но е факт, че той по-скоро е разделял нацията в това отношение - в кампанията си и по време на управлението си. В момента той изостава пред сигурния си опонент Джо Байдън, който е заложил на обратното - говори обединяващи неща, изказва съболезнования… Все неща, които Тръмп не направи", обясни още Инджев.

 

По думите му темата за насилието в САЩ е голяма.

 

"Знаем, че привържениците на свободния достъп на оръжия са много и са голяма сила. Затова те биват често ухажвани. Инцидентите обаче станаха много и настроенията в страната започнаха да се променят и по този показател", коментира журналистът.

Инджев заяви, че протестите срещу расизма в страната не са организирани с цел детронирането на Тръмп, а вандалските актове са на хора, които нямат общо с демонстрациите.

 

"Във всички случаи има елементи, които се възползват от ситуацията в САЩ. Би било странно да не го направят. Така беше и с жълтите жилетки във Франция. По време на такива граждански безредици е напълно нормално", смята Инджев.

 

Журналистът обаче категорично смята, че американският президент е напълно прав в реакцията си срещу Китай.

 

"Епидемията започна от там. Никой не иска да се кара с огромния Китай и затова бе направен този реверанс, само и само да не се включва името на страната в пандемията. Какво стана с испанския грип? Той така си остана в историята и то абсолютно несправедливо, защото няма нищо общо с Испания. Сакън да не обидим големия Китай. Страната може да понесе тази критика. Нищо няма да стане, ако започнем да наричаме нещата с истинските им имена", отсече Инджев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5228 |02.06.2020 Тръмп заплаши - ще прати армията, за да ”разреши проблема” . 5| 4769 |02.06.2020 Тръмп заговори за ”вътрешен тероризъм” и зплаши да извади армията срещу протестиращите . 3| 5208 |01.06.2020 Тръмп иска по-твърди мерки срещу демонстрантите. Обвини губернаторите в малодушие . 4| 5203 |01.06.2020 НАП запорира сметките на Скилър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads