Реклама / Ads
11| 5834 |05.10.2020 НОВИНИ

Иво Инджов: Ако правителството завърши мандата си, това ще е политическата агония

.
Иво Инджов
Ако правителството завърши мандата си, това ще е мандат на политическата агония, а до редовните избори партия ГЕРБ ще се срине под 10 процента. Дори и да са по-малко протестиращите, за България се пише и говори много повече и по-критично във влиятелни световни медии. Това е безспорен успех и последица от протестите
 

Това заяви пред БНР Иво Инджов, експерт по политически комуникации.


По думите му, напълно е възможно да има предсрочни избори, в резултат на оставка на министър-председателят.

 

Докладът на Европейската комисия (ЕК) за върховенството на закона в страните членки трябва да се гледа в по-широки рамки, смята експертът. Тази вечер пък ще има пленарно заседание на ЕП и ще се обсъжда резолюция, която ще се гласува в четвъртък.

 

„Този път в доклада по отношение на България доста по-открито са констатирани сериозни проблеми. Очевидно остава в миналото досегашната практика за бегло споменаване на нередностите“, отбеляза пред Радио София Инджов.

 

Българските власти трябва да отговорят на тази критики, защото предстои решение, с което европейските институции да обвържат спазването на върховенството но закона с отпускането на средства за всяка страна членка, подчерта експертът.

 

Подходът обикновено е такъв – евродокладите отчитат свършеното и набелязват неизпълненото, без категорични оценки и изводи. В България обаче имаме мнозинство, което е на власт около 10 години, а много от констатациите се повтарят.

 

Инджов изреди и анализира част от пунктовете в доклада за България, свързани с недосегаемостта на главния прокурор, политическата зависимост на медиите отношението към нелоялните от тях към властта; негарантиране от Висшия съдебен съвет на независимостта на съда; липсата на резултати в борбата с корупцията.

Много от констатациите се знаеха и се казваха от други посоки и организации, но сега това се потвърждава и от ЕК.

 

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4893 |04.10.2020 Корнелия Нинова: Предлагаме нов модел за управление на водните ресурси, защото правителството се провали и в този сектор . 18| 8172 |03.10.2020 Иво Инджов: Нещата отиват към своя закономерен край . 31| 7187 |01.10.2020 Борисов от Брюксел: Докладът отчита постигнатото от правителството . 23| 7079 |29.09.2020 Отново на дъното в ЕС: Българите масово не вярват на правителството

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads