Реклама / Ads
8| 3401 |15.04.2021 НОВИНИ

Иво Инджов: Новото НС е в пълен контраст с опитомения, сив и безличен парламент

.
Блиц анализ на откриването на новия парламент:
 

- Мика Зайкова показа, че ЕГН-то не е пречка за почтено, ведро и разбираем политическо говорене;


- Десислава Атанасова: лустросана декларация в стил "Знаете кои сме ние": пенсии, магастрали и др. подобни.


- Тошко Йорданов: говори добре, с популярен изказ, дори произведе новини - че съзнават липсата на мнозинство за мажоритарна система. Добра заявка за промяна на Изборния кодекс, чиято ревизия внсъщност се очертава като консенсусна сред партиите на протеста, по и на БСП.


- Корнелия Нинова: в добра форма на фона на нарастващите искания за оставката й, но не изнанада с нищо ново.


- Мустафа Карадайъ: нищо ново под слънцето.


- Христо Иванов: убедителен, даде толеранс за преговори за правителство с мандата на ИТН и, което не изнанада, но вече звучи много по-авторитетно: Гешев, Цацаров, спецсъдилища - ще ви махаме.


- Мая Манолова: в много добра форма, "Мутри вън!"


А президентът Радев отново доказа, че е най-добрият оратор сред държавните ни глави след 1989 г. И потвърди ясно нещо, което се знае като негова позиция: че очаква политиците от протеста и анти-ГЕРБ опозицията да положат усилия за силно, политическо, а не скрито зад експерти правителство. Същевременно даде да се разбере, че си е написал домашното за варианта служебен кабинет.


Във всеки случай новото 45 НС, независимо че животът му най-вероятно няма да бъде много дълъг, се очертава като парламент на промяната, надеждата и пъстротата.


С тези си качества ще бъде в пълен контраст с опитомения, сив и безличен парламент от епохата на политическия заник на Борисов. Който в разрез с духа и практиката на парламентарната демокрация и като илюстрация на липсата на чест и достойнство в управляващото мнозинство дори не благовори да погледнете депутатит в очите като си подава оставката. Която дойде по куриер...

 

Facebook, Иво Инджов




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 3151 |08.04.2021 Заев очаква новото правителство на България да бъде сформирано през април . 3| 3147 |06.04.2021 Иво Инджов: Печелят партиите на протеста, загуби статуквото . 16| 4517 |05.04.2021 Иво Инджов: Пет добри новини от вчера - ГЕРБ печели битката, но губи войната . 14| 12467 |16.03.2021 ДКЦ пита проф. Слатински: Вие в кой свЕт живеете? Не знаете ли че е пълен хаос в тая държава?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads