Реклама / Ads
0| 3348 |30.06.2022 НОВИНИ

Иво Мирчев: Поне двама представители на Радев са знаели, че ще гоним руски дипломати

.
Изгонените 70 руски дипломати са на път да се превърнат в легенда, почти като "английските пилоти" от "Ало, ало". Вчера присъствах на закритото заседание на парламента с достатъчно класифицирана информация, която води до 10 основни извода (някои от тях притеснителни):
 

1. Има достатъчно информация от службите тези 70 души с дипломатически статут да бъдат обявени за "персона нон грата".

 

2. На заседанията на консултативния съвет по сигурност към премиера е имало поне двама представители на президента, които са били наясно с всяка стъпка в този процес.

 

3. Има всички индикации, че информация за антибългарска дейност на руските служби е имало и в предишни години. Въпросът е защо предните правителства не са взели мерки за защита на националния интерес?

 

4. Притеснителни са подробностите, които научиха всички народни представители (но не могат да бъдат коментирани поради характера на заседанието) относно мащаба на руската разузнавателна дейност в България и степента на проникване на руските шпионски мрежи по високите етажи на държавата.

 

5. Българските служби са в тежка битка с предатели вътре в тях, които работят срещу България. Службите ни са тежко пробити и е нужна реформа за ограничаване влиянието на Путин върху тях.

 

6. Изгонването на "70-те руски дипломати" показва, че в ДАНС, МВнР и МС има хора, които работят за защита на българския национален интерес и те трябва да бъдат подкрепени.

 

7. Правителството е свършило отлична работа с тези 70 "дипломата". Единствената критика е, че не е изгонена самата Митрофанова. А това трябва да стане възможно най-бързо.

 

8. Планът за депутинизация на страната, изготвен от Демократична България трябва да се превърне в топ приоритет за България. Това включва нулева енергийна зависимост от Путин и Русия.

 

9. Има високопоставени български политици, които откровено работят за интересите на Русия, а не на България. Тези псевдопатриоти трябва да бъдат разобличени и да поемат отговорността си пред народа.

 

10. Ако президент, премиер и парламент не гледат в една посока в защита на българския интерес, България ще продължава да бъде вестибюла на Европа, през който Русия на Путин извършва зверствата си.

 

Иво Мирчев, Facebook




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7211 |28.06.2022 Иво Мирчев: Янев и ”Възраждане” може да предизвикат опасни за страната събития . 0| 2720 |27.06.2022 Слънчев понеделник, температури до 32 градуса . 0| 3983 |26.06.2022 Иванов: Моралната тъкан на обществото няма да понесе опита на ГЕРБ и ДПС да се върнат на власт . 0| 2903 |26.06.2022 Заков: Поне още месец ще съм министър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads