Реклама / Ads
0| 2865 |22.11.2021 НОВИНИ

Изборите 2 в 1 спестиха 40 млн. лв. на България, пресметна ”Сиела Норма”

.
Веселин Тодоров Източник: стопкадър, Nova News
”Очевидно за Радев беше по-изгодно да раздели президентските от парламентарните избори, защото щеше да има по-малко кандидати. Той не го направи, така спести 40 млн. лева на България. Заплащането за нас и за СИК бе по-малко заради изборите 2 в 1”. Това пресметна в ефира на Nova News Веселин Тодоров, изпълнителен директор на фирмата-доставчик ”Сиела Норма”.
 

По думите му повредени на тези избори са били 38 машини - 0,3% от общия брой.

 

"Това е световен рекорд по най-малка щетимост на устройства, които са работили два дни - и събота, и неделя. Проблемите са от различно естество - няколко принтера, няколко карточетци, един екран. Има и изключена от тока машина, която просто е спряла", призна той.

 

По темата с намерени разписки от машини в кандидат-депутат Тодоров смята, че може би има илюзионисти, с няколко фалшиви в джоба. "Разписките имат специално брандиране на гърба, така че членовете на комисията виждат дали е разписка или листче от супермаркета", поясни той. 

 

Относно казуса с изчезналите карти в секция в Бургас той сподели, че ще бъдат набавени нови и машината ще бъде преинсталирана. А относно съхранението на устройствата шефът на "Сиела Норма" предполага, че ще бъде на същото място. "12 837 са машините. Собствениците на склада не искат повече пари от нас, което значи, че вероятно държавата е платила. Тя ще ползва досега използваните складове за съхранение, условията са перфектни", подчерта Тодоров.

 

Във връзка с допълнителните 427 устройства той разкри, че те се съхраняват от "Сиела Норма". "Намалиха машините за балотажа, защото мъничко не достигаха. Ако наистина няма нужда от допълнителните машини, ще ги върнем", коментира изпълнителният директор на фирмата-доставчик "Сиела Норма". Според него преувеличени са били историите за тези 427 машини. "Рашков действаше много достойно. Мога да похваля МВР и структурите му за организацията на изборите", каза още той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 4580 |22.11.2021 Чуждестранни медии за Радев: Популярен борец срещу корупцията убедително спечели изборите в най-бедната ЕС страна . 9| 24352 |20.11.2021 Само във Фрог: Било е планирано пари за изборите да минат през българо-турската граница . 4| 3121 |19.11.2021 Румен Радев: Изборите са нашият шанс за България . 15| 3366 |19.11.2021 Стара Загора отново се опълчи на опита за турско влияние на изборите у нас /видео/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads