Реклама / Ads
1| 2154 |17.07.2024 НОВИНИ

Избраха членове на комисиите в 50-ия Парламент. "Възраждане" ще оглавява културата и медиите

.
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисoв отново оглави Комисията по външна политика към Народното събрание. Той беше избран със 174 гласа "за", 26 гласа "против" и 4 гласа "въздържали се". Негови заместници на председателския пост ще са Екатерина Захариева от ГЕРБ, Кирил Тодоров от "Възраждане", Джем Яменов от ДПС и Тошко Йорданов от ИТН.
 

Байрам Байрам от ДПС пък застава начело на Бюджетната комисия. Негови заместници ще са Теменужка Петкова от ГЕРБ-СДС, Асен Василев от ПП-ДБ и Йордан Тодоров от "Възраждане", предаде NOVA.





Членове на комисията от ГЕРБ са: Александър Иванов, Делян Добрев, Жечо Станков, Десислава Танева Красимир Вълчев, Красен Кръстев и Теменужка Петкова; от ПП-ДБ: Асен Василев, Венко Сабрутев, Ивайло Шотев и Мартин Димитров; от "Възраждане": Цончо Ганев, Йордан Тодоров, Димо Дренчев и Климент Шопов; от ДПС:  Йордан Цонев и Елван Гюркаш; от БСП: Драгомир Сойнев и Петър Кънев; от ИТН; Тошко Йорданов и Христинка Иванова. 

 

Делян Добрев от ГЕРБ-СДС беше избран за председател на Енергийната комисия. Зам.-председатели са депутатите Радослав Рибарски от ПП-ДБ, Искра Михайлова от “Възраждане”, Драгомир Стойнев от БСП и Павела Митова от ИТН.

 

В парламентарната комисия по енергетика като членове от ГЕРБ-СДС влизат депутатите: Александър Ненков, Делян Добрев, Жечо Станков, Мария Белова и Красен Кръстев.

 

От ПП-ДБ са: Рибарски, Венко Сабрутев, Васил Стефанов и Йордан Терзийски; от “Възраждане”: Михайлова, Йордан Тодоров, Димитър Гюрев и Даниел Проданов; от ДПС: Станислав Анастасов, Халил Летифов и Надя Петрова; от БСП Стойнев, а от ИТН - Александър Вълчев и Митова. 

 

Комисията по земеделие беше оглавена от Иван Иванов от "БСП за България". За заместник председатели и членове на комисията бяха избрани Десислава Танева от ГЕРБ-СДС, Даниел Петров от "Възраждане", Атидже Алиева - Вели от ДПС и Драгомир Петров от "Има такъв народ" (ИТН).





За членове на комисията от парламентарната група на ГЕРБ-СДС бяха избрани депутатите Георги Стайков, Гюнай Хюсмен, Десислава Танева, Цвета Караянчева, Мария Белова и Румен Христов, Мартин Харизанов, от "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) - Любен Иванов, Татяна Султанова и Захари Борачев, от "Възраждане" за членове бяха избрани Веселин Вешев, Ивайло Чорбов, Кръстьо Врачев, от ДПС - Димитър Аврамов, от "БСП за България" - Красимир Йорданов, от ИТН - Танер Тюркоглу.

 

Бившият социален министър Деница Сачева от ГЕРБ-СДС стана председател на Комисията по труда и социалната политика, в която има 21 депутати. От тях седем са от ПГ на ГЕРБ-СДС, по четирима от ПП-ДБ и "Възраждане" и по двама от ДПС, "БСП за България" и ИТН. За членове на комисията от ГЕРБ-СДС бяха избрани Галя Василева, Деница Сачева, Илияна Жекова. От ПП-ДБ номинираните за членове и за заместник-председател бяха -  Любен Иванов, Стою Стоев, Венеция Ангова, като зам.- председател бе номиниран и избран Любен Иванов. 

 

От "Възраждане" за член и заместник-председател бе избран Георги Георгиев, както и депутатите Маргарита Генчева, Ивайло Папов и Звезделина Каравелова. От ДПС бяха избрани Айтен Сабри, Шендуан Халит, като за заместник-председател бе избран Шендуан Халит. От "БСП за България" - Петя Ценкова и Генади Събков, като за заместник бе избрана Петя Ценкова. От ИТН за член бе избран Александър Вълчев. 





Ангел Янчев от "Възраждане" ще бъде председател на Комисията по култура и медии.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2155 |17.07.2024 Огънят влезе в село Воден, хората се евакуират сами . 2| 2136 |17.07.2024 Евродепутатите утвърдиха решително продължаването на подкрепата за Украйна във войната . 0| 2137 |17.07.2024 "Убий, излъжи и отречи". 10 г. откакто Русия свали полет MH17 над Украйна и погуби 298 души . 0| 2198 |17.07.2024 Евростат: Годишната инфлация в България се повиши през юни до 2,8%

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads