Реклама / Ads
6| 5681 |30.05.2008 НОВИНИ

Изчезването на Бончев - заради дългове от хазарт?

.
Шефът на "Литекс" задлъжнял към кредитори заради увлечението си по хазарта. Тази мълва обикаля София от дни. Твърди се, че изтеглил крупна сума от "Първа инвестиционна банка", дни преди да изчезне.
 
Разследването на случая с изчезналия шеф на "Литекс" Ангел Бончев е тръгнало по следа за хазартни увлечения и евентуално свързани с тях дългове. Това твърдят запознати със следствието по случая. Същата версия се тиражира и в бизнес и спортните среди.
Мълчанието от всички институции 9 дни след подадения от семейството сигнал за изчезнане доведе до редица спекулации, в които е трудно да бъде определена дозата истина към пълната измислица. Frognews.bg опита да засече своята информация от независими един от друг източници. И двете страни потвърдиха, че Бончев имал увлечение към хазарта и броени дни преди своето изчезване е изтеглил крупна сума от "Първа инвестиционна банка".
Колеги на Бончев от футболните среди признаха пред Frognews.bg, че бизнесменът залитал по хазарт, а имал слабост и към залози на футболни мачове. Под сурдинка се говори за "черно тото", макар че това понятие има твърде размит смисъл и широка употреба - от манипулации на резултати с цел финансово облагодетелстване до нелегални залози при по-високи коефициенти. Говори се дори за някаква "пловдивска връзка", т.е. група за залагания, с която имал отношения Бончев.
Визираният афинитет към хазарта, в т.ч. и футболния, досега не е коментиран открито, за което има две причини - авторитетът на "Литекс" и отговорният пост на Бончев в ръководния орган на Българския футболен съюз, Изпълкома.
Версията "Литекс" и Бончев като президент на клуба да са участвали в манипулации на мачове не изглежда особено смислена, защото отбори с високи амбиции по презумпция преследват успеха във всеки мач, а коефициентите за победи на фаворитите са ниски. Възможността да се спечели от техните срещи се ограничава до няколко редки загуби или до познаване на точни резултати. Между другото, миналото лято две убедителни победи на "Литекс" и "Черно море" срещу отбори от Албания и Македония провокираха проверки по сигнал на букмейкъри заради извънредно високо ниво на заложените суми.
В българските футболни среди от няколко години се шушука, че три-четири по-слаби отбора от "А" група се издържат и дори печелят добре от загубени мачове, за които се залага по сигнал при легални и нелегални букмейкъри от Азия до Австралия. Методично ужилване на хазартните компании е твърде опасно, защото те разполагат с огромни суми - могат да поръчат сериозни разследвания и дори отмъщение.
По-логична в случая с Бончев изглежда версията за дългове, натрупани от легален хазарт - казината или залози на футболни мачове при букмейкъри от сивия сектор. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5701 |23.05.2008 Животът на Ангел Бончев - оценен на 3 млн евро? . 1| 8119 |22.05.2008 Шефът на "Литекс" Ангел Бончев изчезна . 3| 5987 |19.05.2008 13-годишен удуши 9-годишната си братовчедка заради череши . 6| 4743 |13.05.2008 ДСБ с нов вот на недоверие заради провала на правителството в ЕС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads