Реклама / Ads
71| 7742 |03.10.2021 НОВИНИ

Опорката ”Радев е разединител на нацията” стана слоган ”Наистина обединени”

.
Източник: БГНЕС
Инициативен комитет от 67 души издига ректора на Софийския университет за кандидат-президент. За вицепрезидент на проф. Анастас Герджиков е избрана Невяна Митева - полковник от ВВС. Слоганът на кампанията очевидно ще се плъзне по линията на опорката - Румен Радев е разединител на нацията. Затова кандидатите, подкрепени от ГЕРБ зоват за обединение.
 

Председател на ИК е юристът и бивш депутат от ГЕРБ Радомир Чолаков. Борисовата партия обяви, че застава зад кандидатурата на Герджиков. В инициативния комитет участват ректори на висши учебни заведения, бивши министри.

 

“Реших да се включа в изборите, защото вярвам, че е дошло време за обединение. Истинско. И то зависи от всички нас. Не трябва омразата да осакатява живота ни. Не искам да живеем разделени. Можем да вървим напред заедно”, посочи по време на речта си кандидатката за вицепрезидент.

 

Слогана на кампанията е "Наистина обединени". И за проф. Герджиков липсата на обединение била мотив той да се впусне в битката за "Дондуков 2". С патос и признание към усилията на предците ни Герджиков заяви:

 

"Не съм политик. Аз съм българин като вас, който е готов да поеме отговорността да плати цената за това да помогне поне малко за обединението. И нямам предвид обединение на партиите, а на хората и нацията. Моята цел е да върна нормалността в политическите отношения, да помогна за обединението на всички българи. Не съм партиен кандидат, не съм партиен член. Очаквам подкрепа от всички граждани, които припознаят нуждата да протегнем ръце и да се спасим от сегашната ситуация. Три парламентарни избора за една година е очевидна политическа криза. Виждаме един разпокъсан парламент, омраза между партиите. Една такава ситуация е зло за страната. На това трябва да противопоставим един спокоен дебат и обединение по основните теми", категоричен бе кандидат-президентът, подкрепен от ГЕРБ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 13063 |19.08.2021 Политоложка с опорката на Борисов - имало стратегия за промяна на политическия модел с участието на Радев . 19| 4234 |26.04.2021 Албена Белянова: Опорката, че през лятото хората няма да гласуват, е несъстоятелна . 14| 8528 |24.04.2021 Радев разруши опорката с мълчанието по шпионските скандали . 30| 3732 |17.04.2021 Ненков с опорката на ГЕРБ - привикват Борисов в НС, за да го унижат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads