Реклама / Ads
0| 12978 |18.06.2022 НОВИНИ

Трифонов към Петков и Василев: И всички депутати да ми вземете, само Йорданов да ми оставите, няма да спра!

.
Слави Трифонов Източник: стопкадър, 7/8
Френското предложение за стартиране на преговорите за Северна Македония за членство в Европейския съюз вече е факт. И то изтече в медиите. От него става безусловно ясно, че Кирил Петков е водил друга външна политика, различна от политиката на външно министерство, тъй като външният министър беше предложение на “Има такъв народ” и аз нямам никаква представа какви разговори са водени, а научавам всичко това от самото предложение. Така започва специалното изявление на лидера на ”Има такъв народ” Слави Трифонов.
 

Ето какво още каза той:

 

От този документ става въпрос - забележете за българско малцинство. А това е нещо, което ние като българи никога не сме приемали, защото истината е, че в Северна Македония няма българско малцинство, а има българи. В така нареченото предложение се казва, че трябва да пуснем Северна Македония да стартира преговорите, а пък Европейският съюз и Франция щели да гарантират, че Северна Македония щяла да си гарантира после ангажиментите към нас. После ще приеме българите в конституцията си като държавотворен народ и после ще приеме решенията по договора за добросъседство от 2018 година. После. А гаранция за това, забележете, че после това ще се случи, ще дадат Франция и ЕС. Тоест, гаранция - Франция.


Има и друго абсурдно нещо в това френско предложение, тъй като ние българите не приемаме съществуването на македонския език, защото такъв език няма. Всички останали европейски държави ще го признаят, а пък на нас ще ни признаят, че ние не го признаваме. Това е резултатът от двойствената политика на Кирил Петков от момента, в който стана министър-председател. 


Принуден съм от обстоятелствата да произнеса четирите думи, които най-много мразя да произнасям: “Аз нали Ви казах?”.


И една от основателните причини, заради която изтеглих министрите си от правителството, вече е факт. И тези малоумни внушения - мафия и корупция - са само едни нелепи и абсурдни обяснения за некадърността и националното предателство на Кирил Петков.


От обща култура трябва да знаете какво означава мафията. Мафията е срастване на организираната престъпност с държавната власт. Как да има мафия, когато нямаш власт?


Значи, аз напускам. Напускайки властта, напускам възможността да бъда мафиот. В случая мафиот може да бъде само Кирил Петков, защото има власт. Как да се корумпираш като няма откъде да я вземеш? Толкова по този въпрос.

 

Другата седмица “Има такъв народ” ще заяви позицията си в парламента чрез депутатите си - колкото и да са те.


Между другото, търговията с депутати през последните дни е толкова унизителна и срамна работа. Показва само едно - че Кирил Петков иска да си запази властта на всяка цена. Каква позиция ще имат другите партии - това си е тяхна работа...


Не съм разговарял и не съм преговарял с никого. Коалиция между “Има такъв народ”, ГЕРБ и ДПС няма. Няма. Няма и няма и да има. И е невъзможна по принцип. Знам, че това няма да промени поведението на някои медии и лъжливите фрази, които те произнасят. Но истината е такава и тя е най-силният щит против лъжите и измислиците. 


Нещо лично към Кирил и Асен: Явно вие сте били в Канада, докато аз съм бил тука в България и не ме познавате. Но аз няма да се спра, всички депутати да ми вземете и да ми оставите само Тошко Йорданов, аз пак няма да спра. Защото на моя страна е справедливостта. Нямам какво да губя. Какво ще ми вземете? Какво ме вземете на човек, който няма какво да губи. Няма да спра!

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5181 |18.06.2022 Р. Василев: Йорданов притиска хора от ИТН да ходят на незаконен протест пред ММС . 0| 6349 |18.06.2022 Петков: Искаме вече никой от канапе или къща в Бояна, или Банкя да ръководи какво се случва в политиката . 0| 5710 |17.06.2022 Премиерът Кирил Петков: Ако президентът иска да е на правилната страна на историята, трябва да се върне при народа в битката със задкулисието . 0| 9895 |17.06.2022 Финансистът Хампарцумян: Петков и Василев на са виновни за високите цени, комунягите ни доведоха до фалит още 90-та година

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads